Λουτράκι. Παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας τα καθημερινά προβλήματα

Σ.Σ. Εναλλακτικός τίτλος: "ζώντας επί εποχής Κ. Λογοθέτη"....
Δεν ξέρω αν έχετε δει ποτέ -έστω σε βίντεο- μια χιονοστιβάδα. Ξεκινά ως μια μπαλίτσα που κατρακυλά, και αν δεν εμποδιστεί, φτάνει να καταλήξει ένας τεράστιος καταστροφικός όγκος  που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμα του.
Έτσι και η δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη. Ξεκίνησε με απλά ψεματάκια, όπως π.χ όλα αυτά που έταξε και δεσμεύτηκε προεκλογικά με το πρόγραμμα του, και έφτασε να κινδυνεύει η αναπτυξιακή του τόπου να κλείσει, το ΣΠΑ να ξεπουληθεί για οφειλές, ενώ ο τόπος να είναι σε ανυποληψία.
Περπατάς στο τόπο σου και τι να δεις...:

-- Ο πεζόδρομος της παραλίας άναρχος και έρμαιο παράνομης πραμάτειας
-- Η λαϊκή αγορά, όργιο παρανομίας και αναρχίας, που αδικεί τους νόμιμους παραγωγούς
-- Οι λακούβες, τα σαμαράκια, και οι σκασμένοι δρόμοι, να θυμίζουν βομβαρδισμένη πόλη
-- Οι κάδοι άπλυτοι, ξεχαλβαλωμένοι, βγάζουν δυσωδία σαν να θέλουν να στείλουν μήνυμα στη δημοτική αρχή
-- Ο φωτισμός σε πολλά σημεία της πόλης, ανύπαρκτος.
-- Οι εργολάβοι πάσης φύσεως αφού κάνουν τη δουλειά τους, κλείνουν πρόχειρα τα κανάλια και τις λακούβες, και αφού κανείς δεν ελέγχει, παίρνουν περήφανα τις εγγυητικές τους πίσω
-- Οι αποφάσεις (όπως π.χ αυτές που πάρθηκαν στη 1η ιστορική συνεδρίαση στη Περαχώρα), ξεχασμένες στο ράφι του δημάρχου, όπως όλες οι προτάσεις των δημοτικών κοινοτήτων
-- Ανύπαρκτες σημάνσεις, δίνοντας μια εντύπωση κυνηγιού θησαυρού στους επισκέπτες
-- Πλήρης ανομία στην κυκλοφορία οχημάτων. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν δίνει κανένα λογαριασμό
-- Το Πάρκο Δεξαμενής παρατημένο στη τύχη του. Καμία παρέμβαση. Κανένα σχέδιο για τον πνεύμονα της πόλης. Τα σκουπίδια περιμένουν τους εθελοντές και τους επισκέπτες για να μαζευτούν, ενώ ορισμένα σημεία του έχουν γκετοποιηθεί από χρήστες και παράνομους. 
-- Παιδικές χαρές; Άστα να πάνε. 
Αν δε πας λίγο έξω από τη πόλη; Εκεί να δεις γλέντια. Δρόμοι σκοτώστρες. Ανύπαρκτος φωτισμός. Τόνοι σκουπιδιών. Εγκατάληψη. Πλήρης εγκατάληψη.

Και να πεις ότι η δημοτική αρχή ασχολείται με τα ουσιώδη και έτσι έχει λίγο παραμελήσει την καθημερινότητα; Ποιά ουσιώδη;
-- Τουρισμός....ανάπτυξη...σχέδιο....στρατηγική....προγραμματισμός....όλα άγνωστες έννοιες
-- Ανάδειξη τοπόσημων και μνημείων; Ας γελάσω. Η Διώρυγα που είναι ένα σε επισκεψιμότητα από τα μεγαλύτερα σε αριθμό στην χώρα μας, αν μίλαγε θα μας έβριζε.
-- Η αξιοποίηση της αναπτυξιακής του δήμου και του υδροθεραπευτηρίου; Αστο καλύτερα.
-- Η πολιτική; Το άλλο με το Τοτό το ξέρετε;
-- Ο σεβασμός στον πολίτη; Η διαφάνεια; Όσο έχετε πάρει εσείς απαντήσεις για τα πλείστα όσα φαινόμενα πολιτικής διαπλοκής, άλλο τόσο θα πάρουν και αυτοί που καταθέτουν ερωτήματα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δυστυχώς, κάποιοι ζουν....το μύθο τους στο τόπο. Οι άλλοι απλά προσεύχονται να μην γίνει τίποτα χειρότερο και απλά κάνουν υπομονή άλλες 289 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.