«Η επικείμενη διαγραφή του ελληνικού χρέους». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου
που δημοσιεύσει στην ηλεκτρονική της σελίδα η εφημερίδα Wall Street Journal και
στο οποίο εξηγεί για ποιό λόγο θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για διαγραφή
μέρους του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο αυτό που γίνεται ξεκάθαρο σιγά-σιγά στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα «δεν θα ξεπληρώσει ποτέ τα λεφτά που έλαβε για τη διάσωσή της».
Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται και η αποτυχία του προγράμματος καθώς το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας βρίσκεται, πλέον, σε πολύ χειρότερη θέση από όταν ξεκίνησε η καταβολή των πακέτων διάσωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους έχει καταντήσει
ανέκδοτο».Όπως αναφέρεται στο άρθρο αυτό που γίνεται ξεκάθαρο σιγά-σιγά στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα «δεν θα ξεπληρώσει ποτέ τα λεφτά που έλαβε για τη διάσωσή της».
Στο ίδιο άρθρο υπογραμμίζεται και η αποτυχία του προγράμματος καθώς το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας βρίσκεται, πλέον, σε πολύ χειρότερη θέση από όταν ξεκίνησε η καταβολή των πακέτων διάσωσης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους έχει καταντήσει
Στο ίδιο πλαίσιο το άρθρο αναφέρεται επιτιμητικά στον στόχο που είχε θέσει η Άγκελα Μέρκελ το πακέτο διάσωσης να είναι τόσο επαχθές ώστε κανείς να μη ζητήσει κάτι ανάλογο, λέγοντας ότι πέτυχε το στόχο της. «Η εμπειρία της Ελλάδας έχει κάνει τα πακέτα διάσωσης μια πολύ λιγότερο ελκυστική επιλογή για τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης» αναφέρεται χαρακτηριστικα΄.
Το άρθρο αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα γίνονται χωρίς προθυμία και κρίνονται ανεπαρκείς προσθέτοντας όμως ότι οι συνεχείς απειλές για αποχώρηση των δανειστών αν δεν ικανοποιηθούν οι όροι που θέτουν στην ελληνική κυβέρνηση, δεν βοηθούν την ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα. «Αυτό που πέτυχαν Βερολίνο, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη με τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας, δεν ήταν η ανάκαμψη αλλά η δυσλειτουργία και η ξενοφοβία των Ελλήνων πολιτικών» συμπληρώνει το άρθρο.
Και καταλήγει το άρθρο με το συμπέρασμα ότι το τέλος της σωτηρίας δεν θα έρθει σύντομα σημειώνοντας ότι η αρχή του τέλους ίσως θα ήταν η παραδοχή ότι το να δανειστεί η Ελλάδα σχεδόν το 100% του ΑΕΠ της για να αντιμετωπίσει το υπερβολικό της χρέος δεν επρόκειτο ποτε΄να λειτουργήσει ως λύση στο πρόβλημα.
«Η Ελλάδα, την ίδια ώρα, δεν θα πρέπει να υπομείνει μόνη της το βάρος αυτού που λίγο πολύ έχει γίνει πια ένα λάθος και των δύο (σ.σ. Ελλάδας και Τρόικας). Είναι ώρα να σκεφτούμε τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους όπως συνέβη με το κούρεμα χρέους για τους ιδιώτες πιστωτές» καταλήγει το άρθρο.
Πηγή Alex M.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.