Λουτράκι SPA. Προτροπή του εργολάβου για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρονται και δημοσιεύονται, ο εργολάβος του Loutraki Thermal SPA (και του κολυμβητηρίου), στον οποίο ο Λουτράκι ΑΕ έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές από τη κατασκευή του, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του ΔΣ, μαζί με τις προτάσεις τους για την αποπληρωμή των οφειλών, προέτρεψε να του δοθεί η λειτουργία του SPA, καθώς και να γίνει εκτίμηση των ακινήτων της εταιρείας (οικόπεδο SPA, Καταρράκτες, κτήριο Μ. Αλεξάνδρου), με σκοπό τη πώλησή τους.
Τι έγινε ρε παιδιά; Ήρθε η Τρόϊκα στο Λουτράκι; Ξεκινούν να..."μας σώνουν" και στο τόπο μας; Αρχίζει και εδώ η προσπάθεια ξεπουλήματος της ακίνητης περιουσίας και των δημοτικών επιχειρήσεων;
Γιατί όταν σε τέτοια εποχή, όπου οι αξίες των ακινήτων και των οικοπέδων έχουν κατακρημνιστεί και ευτελιστεί, προσπαθήσεις να πουλήσεις, τότε ξεπουλάς την περιουσία σου, και ζημιώνεις στο έπακρο το δήμο, τους δημότες και το μέλλον του τόπου.
Το ότι έφτασε αυτή η δημοτική αρχή τα πράγματα στο απροχώρητο, αφού επί 2.5 χρόνια δεν έκανε τίποτα να διορθώσει τη κατάσταση (το ΤΙΠΟΤΑ με κεφαλαία, γιατί άσχετα με αυτά που λέει ο
δήμαρχος ότι....προσπάθησαν να κάνουν, τα έργα κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τη προσπάθεια.....και ο Τσάτουμας 3 καλά άλματα είχε στον προκριματικό, αλλά ήταν άκυρα και πήγε άπατος), είναι κατάπτυστο και αισχρό.
Το ότι ο εργολάβος έφτασε να παρακαλάει και να παίξει τον ντετέκτιβ για να βρει τον δήμαρχο να μιλήσουν, είναι δεδομένο και λυπηρό.
Το ότι επί σχεδόν 1.5 έτος δεν έχει γίνει καμμία προσπάθεια ανεύρεσης λύσης σε συνδυασμό με τους.....συνεταίρους, είναι πασιφανές.
Μήπως ο δήμαρχος και οι μαθητευόμενοι μάγοι του έκαναν και τα προφανή, όπως π.χ. να ζητήσουν τεχνικό και οικονομικό έλεγχο της κατασκευής και του έργου, για να παγώσουν τις απαιτήσεις, πριν το παραλάβουν τον Σεπτέμβριο του 2012; Μήπως έκαναν κάποια πρόσκληση ενδιαφέροντος ή προσέλκυσαν ειδήμονες και funds για να εξετάσουν εναλλακτικές, προτάσεις και λύσεις;
ΟΧΙ, και για  αυτά θα τιμωρηθεί η δημοτική αρχή όπως της αξίζει, άσε που θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί σύσσωμο το  ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ.
Και φτάσαμε στο σήμερα.
Ε λοιπόν, αυτοί που θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν την δημοτική περιουσία έχοντας φέρει τα πράγματα στο απροχώρητο (όπως καλή ώρα γίνεται και σε εθνικό επίπεδο), θα πρέπει όχι μόνο να λογοδοτήσουν, αλλά να σταματηθούν πάραυτα.
Αυτοί που θα συναινέσουν χωρίς να έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο άλλων λύσεων, ή χωρίς να προκρίνουν λύσεις όπως μεταβίβαση των ακινήτων και της περιουσίας στο δήμο με ταυτόχρονη ενεχυρίαση τους ή ένταξη τους σε προγράμματα purchase & lease back, με σκοπό την άμεση πληρωμή των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ οφειλών και του δανείου, εξασφαλίζοντας ότι η περιουσία παραμένει δημοτική, θα πρέπει να σταματήσουν να κοιμούνται με ήσυχη συνείδηση αφού θα έχουν συντελέσει στην απαξίωση, στη μείωση, στο ξεπούλημα και στην υποθήκευση του μέλλοντος του τόπου και των παιδιών τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.