Τσάμπα οι ζυμώσεις...Αλλάζει ο τρόπος εκλογής δημάρχου και συμβούλων!!

Σ.Σ. Αλλάζει άρδην και εκ βάθρων το πολιτικό σκηνικό, καθώς και οι φημολογούμενες ζυμώσεις για προσχωρήσεις υποψηφίων συμβούλων σε συνδυασμούς. Επίσης, οι υφιστάμενοι σύμβουλοι, θα πρέπει να αρχίσουν να....κρατούν αποστάσεις, αφού το νέο σκηνικό μπορεί να τους καταπιεί!!
Με άξονα το πολιτικό κόστος και τη δυναμική των κομμάτων, και με προϋπόθεση τη συναίνεση των εταίρων της, σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διεξαγωγή των προσεχών δημοτικών-περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Αυτό σημαίνει ότι οι δημοτικές / αυτοδιοικητικές εκλογές, θα
γίνουν νωρίτερα (εδώ ακούγεται ο Δ. Παπαγιαννόπουλος στη σκηνή με τις πυτζάμες να λέει...."σε ευχαριστώ Παναγίτσα μου").
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει σε διαχωρισμό της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων.
Αυτό θα σημάνει τεράστιες αλλαγές, αφού πια οδεύουμε σε κατάργηση συνδυασμών.
Έτσι για τις δημοτικές εκλογές αναμένεται να υπάρξουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο: η πρώτη για την εκλογή δημάρχου και η δεύτερη για τους δημοτικούς συμβούλους.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με την αποσύνδεση των δημάρχων από τους δημοτικούς συμβούλους, η τριτοκομματική κυβέρνηση αναμένει συμπράξεις κομμάτων για κοινούς υποψηφίους, γεγονός που θα της προσδώσει πλεονέκτημα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Χρυσής Αυγής που φαίνεται πως θα συγκεντρώσει μέρος της δυσαρέσκειας των πολιτών.
Βλέπεις ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης φοβούνται ότι θα πάνε άπατοι οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξουν, όπως το ίδιο και ο Σαμαράς για τους συνδυασμού που θα στηριχτούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε....τσουπ νάτη η δημιουργικότητα και στις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό θα σημάνει ότι αν επαληθευτεί το δημοσίευμα και οι πληροφορίες, τότε οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, θα αρχίσουν να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και να κρατούν αποστάσεις από τις....κακοτοπιές.
Άλλωστε όποιος δημοτικός σύμβουλος θα έχει συνδυάσει τη φήμη του με συγκρεκριμένες πολιτικές π.χ.ενός δημάρχου, θα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη βρίσκει ούτε το όνομα του στη λίστα με τις ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.