Όταν "στα χώνουν" και οι πρώην κολλητοί...Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση

Πυρά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπολύει ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.
Στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ αναφέρεται στη συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου του οποίου υπήρξε σύμβουλος.
"Αργότερα μετακόμισα στην Ελλάδα όπου (ανόητα) έγινα αρκετά επίσημα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου του οποίου η κυβέρνηση μεσολαβούσε για το πέρασμα της Ελλάδας στο μονοπάτι της κόλασης λίγα χρόνια
αργότερα".
Αναφέρει πως παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου το 2006 έχοντας "μυριστεί" την επικείμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων φοιτητών που έμειναν αδιάφοροι μπροστά στην καταστροφή που επρόκειτο να τους συμβεί.
"Πίσω στο 2002, πολύ πριν το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης, ο Joseph Jalevi και εγώ επιχειρήσαμε να προειδοποιήσουμε αλλά αποτύχαμε να έχουμε αντίκρισμα. Ακόμα και αν το 2006 έκανα ό,τι μπορούσα για να προειδοποιήσω την ελληνική κοινωνία για την επικείμενη καταστροφή, παρέμεινα μέρος της αθηναϊκής και ευρωπαϊκής "καθωσπρέπει" κοινωνίας.
Όταν το 2008 ξέσπασε, όπως αναφέρει, η παγκόσμια κρίση και σύντομα κατάπιε την Ευρωζώνη "άρχισα να γράφω άρθρα και να πραγματοποιώ εμφανίσεις σε γνωστά και μη μέσα ενημέρωσης προωθώντας μια θεμελιωδώς αστική ατζέντα για τη διάσωση του καπιταλισμού από τον εαυτό του".
"Όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο, έφυγα στην Αμερική και μέχρι αυτή την ημέρα προτείνει συγκεκριμένες πολιτικές προκειμένου να αποφευχθεί η αναπόφευκτη κρίση από τη σύνθλιψη του καπιταλισμού", τονίζει.
Επισημαίνει ακόμα, τέλος, πως γενικά καμία από τις ακαδημαϊκές του δημοσιεύσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ρητή μαρξιστική, ενώ οι ενέργειές του διοχετεύονται στην πρόληψη της κατάρρευσης του καπιταλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.