Κ. Λογοθέτης. Ο δήμαρχος που έβλεπε ανήμπορος τις δημόσιες υπηρεσίες να αποχωρούν.

Σ.Σ. Οι μόνοι που έλειπαν από την συγκέντρωση - διαβούλευση που συγκάλεσε ο δήμαρχος που έβλεπε ανήμπορος τις δημόσιες υπηρεσίες να αποχωρούν, ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος, η Μάρθα Βούρτση και ο Βασιλάκης Καίλας, για να κλαίνε όλοι μαζί πάνω από το χυμένο γάλα....
Ο δήμαρχος συγκάλεσε μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στο δημοτικό θώκο, και μετά από 1 χρόνο αφού είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό ότι η Τρόϊκα εσωτερικού και εξωτερικού θα προσπαθήσει να συρρικνώσει τις δημόσιες υπηρεσίες δίκην μείωσης κόστους, συγκέντρωση διαβούλευσης για το όλο θέμα.
Μια συγκέντρωση που μόνο θυμηδία προκάλεσε, αφού οι δημότες δεν θέλουν ένα δήμαρχο και
μια δημοτική αρχή που παρακολουθούν τις εξελίξεις και εκ των υστέρων να μοιρολογούν και να καταριούνται τη τύχη τους, όντας ανήμποροι και ανίκανοι να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη ροή και τις εξελίξεις (ή έστω να το προσπαθήσουν).
Με αυτές τις ενέργειες ο δήμαρχος Κ. Λογοθέτη παραπέμπει σε ομαδούλα τύπου φτωχός συγγενής του πρωταθλήματος, σαν αυτές που μόνιμα χάνουν γιατί απλά οι παίκτες και ο προπονητής δεν είναι καλοί όσο οι άλλοι, αλλά προσπαθούν να πείσουν τους φιλάθλους τους ότι φταίει η διαιτησία που τους κατατρέχει, φταίει η διοίκηση που δεν τους δίνει χρήματα, φταίει η ατυχία που έχουν τραυματισμούς, και γενικά φταίει η κακή τους τύχη και όχι τα χάλια τους.
Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη στη διαβούλευση, αφού έκανες όλες τις διαπιστώσεις που θα  έκανε και ένα παιδί δημοτικού, ξέχασες να μας πεις: 

-- Επί 1,5 έτος που οι εκπρόσωποι του Εργατικού  Κέντρου κρούουν το κώδωνα του κινδύνου και μεταφέρουν τις αποφάσεις του ΙΚΑ για το τρόπο που θα έμενε στο Λουτράκι, τι έκανες; Το συζήτησες με κάποιους; Πήγες στη διοίκηση του ΙΚΑ να διαπραγματευτείς τους όρους ή να τους αντιπροτείνεις προτάσεις; Πήγες στη κεντρική διοίκηση του ΥΠΕΣ να κάνεις θέμα γύρω από την επικινδυνότητα του θέματος απόρροια της τουριστικής ιδιομορφίας του Δήμου;
-- Επί 2 έτη από τότε που το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας έθεσε ως θέμα τη συστέγαση του ΙΚΑ στο Κέντρο Υγείας, με παράλληλα ανακαίνιση και επέκταση της κτιριακής δυναμικότητας κατά ένα όροφο, τι έκανες; Προφανώς ότι έκανες και με τα άλλα θέματα των δημοτικών κοινοτήτων. Ούτε καν απάντησες.
-- Όταν το φθινόπωρο του 2012, όλα τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι με το μνημόνιο 3 θα επέλθει Καλλικράτης και στις δημόσιες υπηρεσίες, εσύ εκτός από να παρακολουθείς τις εξελίξεις, ποιές ενέργειες έκανες; Δεν ήξερες ότι θα προσπαθήσουν να κλείσουν τα αστυνομικά τμήματα; Δεν έγιναν συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για αυτό το θέμα; Δεν είχε κάνει μακρόσυρτη ομιλία επί του θέματος ο τότε πρόεδρος του ΔΣ Γ. Κακαβάς, κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου; Δεν είχες δει ότι πριν 8 μήνες ξεκίνησε η διαδικασία με τις εφορίες και τις ΔΟΥ; Πήγε ποτέ να κάνεις παράσταση στα αρμόδια υπουργεία ΥΠΕΣ και ΠΡΟ-ΠΟ εξηγώντας τις ιδιαιτερότητες του δήμου και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει όταν το καλοκαίρι ο δήμος ξεπερνά σε πληθυσμό τους 120.000 επισκέπτες;
Δήμαρχε Κ. Λογοθέτη. Οι δημότες θα περίμεναν ένα δήμαρχο και μια δημοτική αρχή να τους καλέσουν και να τους πουν ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ έως τώρα για να αποτραπεί η απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών. Με επισκέψεις. Με ενέργειες. Ποιά στρατηγική ακολουθήθηκε. Ποιές παραστάσεις έγιναν μαζί με τους βουλευτές και τη περιφέρεια σε υπουργούς και Γ.Γ υπουργείων όπως το Τουρισμού, το ΥΠΕΣ, το ΠΡΟ-ΠΟ και των κοινωνικών ασφαλίσεων και Υγείας.
Θα περίμεναν ένα δήμαρχο που δεν θα έκανε απλές διαπιστώσεις επιδεικνύοντας την αδυναμία του να αποτρέψει το αναπόφευκτο έτσι που το αφήσατε να γίνει.
Θα περίμεναν ένα δήμαρχο, που επιτέλους για μια φορά θα αναλάμβανε την ευθύνη να πει ότι έχει κάνει λάθη, δεν έχει συνεργάτες και είναι ανήμπορος να παράξει στρατηγικά σε περιπτώσεις όπως οι ανωτέρω.
ΟΧΙ. Ούτε τώρα είδαν μια αντρίκια αντιμετώπιση που θα έλεγε ότι "δεν κάναμε αυτό που έπρεπε", ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε από δω και πέρα με τη βοήθεια σας και την συμμετοχή σας.
Μήπως για αυτό δεν συγκαλέσατε τη συγκέντρωση; Για δράσεις και αντιδράσεις λέει η πρόσκληση. Προφανώς εννοούσατε δράσεις και αντιδράσεις από τους άλλους, γιατί εσείς διαπιστώνετε (όπως και όλος ο δήμος) ότι δεν μπορείτε. 
Πάλι καλά που το καταλάβατε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.