Η υψηλή τέχνη της εξαπάτησης !!!

Εκεί στην κυβέρνηση, εκτός από τον Ελύτη, τον εθνικό μας ποιητή ένεκα Σαμαρά, αναγιγνώσκουν και τον  Καβάφη και συγκεκριμένα τη ρήση του Αλεξανδρινού περί «την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών».
Αλλιώς δεν εξηγείται η ταχύτατη, πιο γρήγορη κι από τσιτάχ, προσαρμογή τους στις αλλαγές των δεδομένων, που κοιμήθηκαν οι απατεώνες το βράδυ του Σαββάτου  βέβαιοι ότι  η συγχώνευση Εθνικής- Γιούρομπανκ θα φέρει χίλια καλά στο λαό και στην χώρα και ξύπνησαν την Κυριακή εξίσου βέβαιοι ότι η διάλυση της συγχώνευσης θα φέρει επίσης χίλια καλά, μη σου πω και…χίλια δύο.
 Και τα μεν και τα δε τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι κι όχι όποιοι κι όποιοι άνθρωποι: Ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος, δηλαδή ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής
της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα λέει κι ο Κεδίκογλου, αλλά ποιος ασχολείται με τον Κεδίκογλου. Το ίδιο σύστημα που μας είχε φάει τ’ αυτιά με τον γάμο της Εθνικής με την Γιούρομπανκ, και να διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, άρχισαν τα καλά νέα, μπήκαμε επιτέλους στη φάση της ανάπτυξης, το ίδιο ακριβώς σύστημα ετοιμάζεται τώρα  να ανοίξει σαμπάνιες, επειδή  ο γάμος σχόλασε πριν της ώρας του και επιτέλους, τι ζητάνε οι Τουρκολιάδες στη  Μακεδονία μας.

Με όλο το σεβασμό, αγαπητοί καθ’ ύλην αρμόδιοι, εσείς δεν είχατε το νου και τα στοιχεία για να καταλάβετε ότι η συγχώνευση δεν είναι επωφελής, έπρεπε να σας το πουν ο Τόμσεν, ο Μαζούχ και ο Μορς; Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή είστε ηλίθιοι  ή είστε  yes men κι επειδή το πρώτο μάλλον δεν ισχύει, τουλάχιστον για τους Στουρνάρα και Προβόπουλο, για τον Αντώνη δεν παίρνω όρκο, τότε σίγουρα ισχύει το δεύτερο. Το οποίο είναι απείρως χειρότερο του πρώτου.

Δεν είναι όμως μόνο το πολιτικό σύστημα που μετέστρεψε άποψη εν μία νυκτί, είναι και το μιντιακό. Στον πρώην ΔΟΛ και νυν ΔΟΨ, επί παραδείγματι, έγραφαν  πύρινα άρθρα για τις τράπεζες που θα αφελληνισθούν και δεν θα δίνουν  δάνεια και το 90% των επιχειρήσεων θα κλείσουν ή θα περάσουν σε ξένα χέρια και εμείς εδώ στο ΒΗΜΑ δεν μασάμε κι αν χρειαστεί, θα τη βγάζουμε την εφημερίδα τετρασέλιδη και θα τη μοιράζουμε στο δρόμο, Ώσπου είδανε το φως το αληθινό στο δρόμο προς τη Δαμασκό,  ο Σαούλ έγινε Παύλος και  «Τα Νέα» έγραψαν  την Δευτέρα κύριο άρθρο, για να μας ενημερώσουν ότι η διάλυση της συγχώνευσης μπορεί να έχει και καλές πλευρές.

Μια από τις καλές πλευρές , μας λένε, είναι ότι η συγχώνευση θα έφερνε απολύσεις, οι οποίες τώρα αποφεύγονται. Συγγνώμη κύριοι κυβερνήτες και κύριοι μιντιάρχες, όταν προπαγανδίζατε τη συγχώνευση, δεν γνωρίζατε ότι θα φέρει απολύσεις; Κι αν το γνωρίζατε, γιατί δίνατε διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου; Τις δίνατε επειδή δεν έχετε κανένα φραγμό, καμία αναστολή, μπορείτε να πείτε και να κάνετε τα πάντα, αρκεί να εξασφαλίσετε τη διαιώνιση και τη σωτηρία του είδους σας.

Ψεύδονται, παραποιούν, διαστρέφουν, πλαστογραφούν κι όσο βαθαίνει η κρίση τόσο πιο αδίστακτοι και ανελέητοι γίνονται. Δυστυχώς όμως βρίσκουν και τα κάνουν, βρίσκουν ανθρώπους έτοιμους να πιστέψουν το ψέμα, ανθρώπους αδιάφορους για το ψέμα, ανθρώπους που εξοργίζονται με το ψέμα, αλλά κρατούν το ξέσπασμα της οργής τους για το μέλλον. Το μέλλον; Ποιο μέλλον;

paganeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.