Νίκο Λόη πρέπει να επιλέξεις. Τη μια να μείνει δημοτικό την άλλη σε ιδιώτες;

Σ.Σ. Ανοιχτή πρόσκληση για διαβούλευση και ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου και διαπαραταξιακής πρότασης για την εξεύρεση λύσεων με σκοπό την σωτηρία του δήμου. 
Νίκο Λόη θα πρέπει να επιλέξεις τι -κατά την άποψη σου- είναι συμφερότερο για το τόπο και για τον  δήμο, το να δίνεις τις υποδομές σε ιδιώτες ή να παραμένουν οι υποδομές στο δήμο για να εξασφαλιστεί ο δημοτικός χαρακτήρας;
Πως αλλιώς να εκλάβουν οι δημότες τις δυναμικές σου τοποθετήσεις και τις συνεχείς παρεμβάσεις προάσπισης του δημοτικού χαρακτήρα για το κολυμβητήριο και του συνεδριακού, και την ίδια στιγμή να είσαι προοάσπιος και ένθερμος υποστηρικτής της μίσθωσης σε ιδιώτες του υδροθεραπευτηρίου;
Θα μου πεις, είναι διαφορετικές περιπτώσεις, και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.
Όχι φίλτατε Ν. Λόη. Είτε πιστεύεις ότι ο δήμος και η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί να είναι καλός επιχειρηματίας ή όχι. Είτε πιστεύεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με παράλληλη εξασφάλιση
μέσω συμβάσεων του δημοτικού χαρακτήρα όλων των υποδομών του δήμου, ή όχι.
Συμφωνώ μαζί σου ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (όπως άλλωστε το δηλώνεις στο βίντεο), ο πρόεδρος του ΔΣ και ο δήμαρχος, δεν έθεσαν το θέμα επί τάπητος, και  το  συμβούλιο εξελίχθηκε σε φιάσκο. 
Και επαυξάνω την πρόταση για εξεύρεση λύσης μέσω συζήτησης με ιδιώτες και με εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων.
Απλά αυτό θα πρέπει να ισχύει και να εξετάζεται σε όλες τις περιπτώσεις, σε όλες τις επενδύσεις και υποδομές που χρήζουν διοικητικής αναδιάθρωσης και οργανωμένης λειτουργίας με σκοπό να αποτελέσουν τον βασικό μοχλό ανάπτυξης του τόπου.
Άλλωστε ο δήμος, μόνο κέρδη θα μπορεί να έχει από μια τέτοια διαδικασία, αφού θα ξεφορτωθεί τη ζημιογόνα λειτουργία ελευθερώνοντας έτσι διαθέσιμα κονδύλια, και θα κερδίσει από τα αυξημένα τέλη και έσοδα που θα παρέχει η ανάπτυξη και η αύξηση των επισκεπτών.
Εν κατακλείδι, Νίκο Λόη, καλώ εσένα και άλλους υπεύθυνους πολίτες, επιστήμονες, τεχνοκράτες και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπως τον Γ. Πετρίτση, τον πρώην πρόεδρο Γ.  Κακαβά, τον Δ. Στάμου, τον αντιδήμαρχο Γ. Γλυκοφρύδη, τους πρώην Δημάρχους, τα ελεύθερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και άλλους, σε ανοιχτή διαβούλευση με σκοπό την καταγραφή και την κατάρτιση σχεδίου και την δημιουργία πρότασης προς τη δημοτική αρχή. 
Βασικός σκοπός είναι η εξεύρεση λύσεων για το Υδροθεραπευτήριο, για τη Λουτράκι ΑΕ, για το Συνεδριακό κέντρο, για το Κολυμβητήριο, για την αναβάθμιση και εκμετάλλευση του Πάρκου δεξαμενής, για την εκμετάλλευση της Διώρυγας και του Ηραίου.......
Ας δούμε πραγματικά μέσω διεθνών προσκλήσεων ενδιαφέροντος, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν δεσμεύουν το δήμο, για να διαπιστώσουμε εάν πραγματικά υπάρχουν και με ποιούς όρους ενδιαφερόμενοι για την ανάπτυξη και λειτουργία των υποδομών, είτε με τη μορφή μίσθωσης ή μέσω ΣΔΙΤ ή με άλλες μορφές συνεκμετάλλευσης, εξασφαλίζοντας το δημοτικό χαρακτήρα και τα προνόμια των δημοτών.
Άλλωστε, πρέπει να γνωρίζεις ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος, οι μεμονωμένες προτάσεις περί ύπαρξης επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται, να εκληφθούν ή και να διαστεβλωθούν ως πρόταση με ιδιοτέλεια
Ας ενωθούν επιτέλους άνθρωποι άξιοι, οι οποίοι με γνώμονα το καλό του τόπου θα διαμορφώσουν την απαραίτητη πίεση και την απαραίτητη τεχνοκρατική διαδικασία, για την αξιοποίηση αυτού του ευλογημένου τόπου. 
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. 
Οι δημότες γνωρίζουν, αξιολογούν και κρίνουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι δημότες έχουν την ανάγκη για ανάπτυξη, για έργα, για σωστή εκμετάλλευση και για την ανάδειξη των τόσων φυσικών και άλλων πόρων της περιοχής.

Γεώργιος Δ. Μπάκος
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας
Λουτρακίου-Περαχώρας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.