Κοινό μέτωπο για την Κύπρο από τους Τσίπρα – Καμμένο

Υπέρ της δημιουργίας παλλαϊκού μετώπου συμπαράστασης προς τον κυπριακό λαό τάχθηκαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο επικεφαλής συμφώνησαν να υπάρξει κοινό αίτημα των βουλευτών των δύο κομμάτων προκειμένου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, προκειμένου να εξηγήσει
για ποιο λόγο αρνήθηκε να συνδράμει η χώρα μας στη βοήθεια που ζήτησε η κυπριακή κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας, οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ακόμη ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να διεξάγει άμεσα συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, μια στάση που, σύμφωνα με τον ίδιο, «όχι μόνο δεν έχει την έγκριση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά ούτε καν την έγκριση της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου». «Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα από κοινού προς τον κυπριακό ελληνισμό. Η Κύπρος δεν είναι μακριά και οι Κύπριοι, οι Έλληνες της Κύπρου δεν είναι μόνοι τους, είμαστε όλοι μαζί, είναι όλος ο ελληνικός λαός», σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. «Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε, τουλάχιστον αυτή τη φορά στην ιστορία, να σταθούμε δίπλα στη μεγάλη απόφαση του κυπριακού ελληνισμού και της Βουλής να πει ένα ‘όχι’ απέναντι στις απειλές της τρόικας», πρόσθεσε. Όσον αφορά το ζήτημα που θέτουν οι ΑΝΕΛ για πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Γ, Στουρνάρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι κατά τον ίδιο, τη βασική ευθύνη για τους χειρισμούς σχετικά με την Κύπρο έχει ο κ. Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.