Η διάκριση
Η ελληνική εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό με την
κατάκτηση του βραβείου Ruban d’ Honneur. Ένα βραβείο που κατακτά για 2η
συνεχή χρονιά.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GAEA, Άρης Κεφαλογιάννης δήλωσε: «Η
κατάκτηση του Ruban d’ Honneur για το 2013 μας δίνει την ώθηση να
συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα και μεγαλύτερο
πάθος στην παραγωγή
εξαιρετικών, αυθεντικών, ελληνικών προϊόντων».Η ομάδα της Gaea καλείται να παρουσιάσει την πορεία της μπροστά στους κριτές τον Απρίλιο, «ακολουθώντας πάντα πιστά τη δέσμευσή της για επιχειρηματική αριστεία και παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων ελαιολάδου και ελιάς», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
Τα European Business Awards, αποτελούν βραβεία-θεσμός για την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα. Κάθε χρόνο λαμβάνουν τη στήριξη μεγάλων οργανισμών, όπως η Βρετανική Κυβέρνηση. Η τιμητική βράβευση έρχεται να συμπληρώσει τη διάκριση της εταιρίας και στα περσινά European Business Awards με τον ίδιο τίτλο.
Η στρατηγική της εταιρείας
Κατά το 2012, μέσω του project «dual branding», η Gaea ξεκίνησε συνεργασία με σπουδαίες ελληνικές εταιρείες για να εισάγουν από κοινού μοναδικά ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού.
Το μοντέλο λειτουργεί ως εξής: η Gaea αξιοποιεί το μεγάλο δίκτυο εξαγωγών της και τη δύναμη του brand της και συνδέεται με ανερχόμενες ελληνικές εταιρείες, που αποκτούν τη δυνατότητα να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα τους στο εξωτερικό.
«Με αυτό τον τρόπο βγαίνουμε πιο δυναμικά στις αγορές του εξωτερικού, προσφέροντας στον ξένο καταναλωτή ένα μεγάλο καλάθι ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων», δήλωσε στο GoodNews ο κ. Κεφαλογιάννης.
Ποιες είναι οι ελληνικές εταιρείες-συνεργάτες της Gaea:
- Κορρές και συνεταιρισμός κροκοπαραγωγών Κοζάνης: Σειρά με τσάι από κρόκο.
- Κρήτων Άρτος: Σειρά με κρητικά παξιμάδια.
- Τρικαλινός: Σειρά με μαγειρικό αλάτι.
- Kayak: Σειρά με σοκολατένια γλυκά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Ρούσσας: Σειρά με παραδοσιακά τυριά.
- Μπάρες από αποξηραμένα σύκα Κύμης (προϊόντα ΠΟΠ), σουσάμι και καρύδι.
Το δικτύο εξωγωγών
Η Gaea διαθέτει ήδη παρουσία σε 16 χώρες. Εντός του 2013, θα διεισδύσει σε 3 νέες αγορές, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης στη ραδιοφωνική εκπομπή του GoodNews: την Ιταλία, τη Βραζιλία και την Κίνα.
Ωστόσο, οι πιο «δυνατές» αγορές της είναι οι: Γερμανία, Μ. Βρετανία, Αμερική, Σκανδιναβία (και ιδιαίτερα Νορβηγία) και Ρωσία.
Η εταιρεία
Η Γαία Τρόφιμα ιδρύθηκε το 1995 προκειμένου να καλύψει το κενό που υπήρχε στις διεθνείς αγορές όσον αφορά επώνυμα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Όραμά της εταιρείας είναι το GAEA να καταστεί διεθνώς η κορυφαία ελληνική επωνυμία (brand name), συνώνυμη με ποιοτικά και καινοτομικά ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα, παραπέμποντας παράλληλα σε μια ελληνική πολιτισμική – γαστρονομική πρόταση ζωής. Αξίες της είναι η απόλυτη ποιότητα, η εντιμότητα, η ηγεσία στην “niche” κατηγορία που δραστηριοποιείται, η φιλικότητα προς το περιβάλλον, η ανθρωποκεντρικότητα.
Η GAEA προωθεί και πωλεί στις διεθνείς αγορές και την Ελλάδα μία πλήρη σειρά από αυθεντικά ελληνικά Μεσογειακά προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.
Τα προϊόντα της GAEA έχουν λάβει βραβεύσεις και διακρίσεις διεθνώς για την υψηλή τους ποιότητα και γεύση, ενώ η GAEA έλαβε την σημαντική βράβευση Ruban d’ Honneur στην κατηγορία Import/Export στα European Business Awards 2011, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε 15,000 εταιρείες, για την έντονη καινοτόμα δράση της καθώς και επιχειρηματική της αριστεία.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Άρης Κεγαλογιάννης στη ραδιοφωνική εκπομπή του GoodNews: http://www.athina984.gr/node/221535
Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.gaea.gr/
Οι καλές ειδήσεις από το goodnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.