Τζίμης Πανούσης: "Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε τα βραβεία από την Eurovision"

Ο καλλιτέχνης μίλησε για το πρόσφατο πρόβλημα υγείας καθώς υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στα νεφρά ωστόσο πρόκειται να κάνει περιορισμένες εμφανίσεις στο Τρόικα Club (Cosmostage).
"Έβγαλα μια τεράστια πέτρα από τα νεφρά. Πολύ επίπονη διαδικασία. Από τη Δευτέρα, αν όλα πάνε καλά και μου το επιτρέψει η υγεία μου ξεκινάω πρόβες", ανέφερε.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως τώρα που πλησιάζει τα 60 θέλει να ξανασχοληθεί με τέχνες που έκανε κατά το παρελθόν. "Υπήρξα κάποτε φωτογράφος πορνό και μετά ζωγράφος. Έμπαινα σε σκοτεινό θάλαμο. Ασχολήθηκα και πάλι με τη
ζωγραφική. Έχω δουλέψει σε θιάσους, μπουλούκια, έχω μάθει τη δουλειά του ταχυδακτυλουργού. Μου την έμαθε ένας καραγκιοζοπαίκτης. Ξέρω να εξαφανίζω περιστέρια και τέτοια", είπε.
Μάλιστα, δε δίστασε να χαρακτηρίσει τον εαυτό του Madonna και Καζαντζίδη. "Είμαι δηλαδή λαϊκός καλλιτέχνης, Star και Mega, μέγκας καλλιτέχνης", τόνισε.
Η Επίδαυρος, ο Στάθης Ψάλτης και ο Καστοριάδης
Όσο για το αν θα πρωταγωνιστήσει το καλοκαίρι στην Επίδαυρο στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου όπως τον θέλουν δημοσιεύματα εκείνος υποστήριξε πως δεν έχουν συζητήσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής.
"Δεν έχουμε κάνει καμία συζήτηση ακόμα. Όταν θα κάνουμε κάτι τέτοιο και θα είμαστε έτοιμοι, θα το πούμε. Άλλωστε έχω πολλές αντιρρήσεις σε ότι αφορά στα πρόσωπα της παράστασης. Θέλω οπωσδήποτε τον Στάθη Ψάλτη σε κεντρικό ρόλο. Γιατί εκείνο που θέλω είναι να συνδυάσω τη λαϊκή κουλτούρα με την κουλτούρα που εκφράζουμε εμείς. Όσον αφορά στον Διονύση Σαββόπουλο, για μένα είναι ο σύγχρονος Βαμβακάρης", ισχυρίστηκε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Τζίμης Πανούσης αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της χώρας.
"Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε τα βραβεία από την Eurovision. Γιατί δυστυχώς δεν έχουμε δημοκρατία. Δημοκρατία σημαίνει ισονομία. Ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είδατε εσείς καμιά ισονομία;
Όπως λέει ο Καστοριάδης από το 400π.Χ μέχρι σήμερα είμαστε δουλοπάροικοι ραγιάδες. Δεν είμαστε πολίτες, δεν έχουμε συνείδηση. Δεν έχουμε ζήσει καμία επανάσταση. Πολύ σωστά βλέπουμε το κράτος ως κάτι κακό, είναι κακό έτσι όπως είναι, από την άλλη όμως δεν κάνουμε και κάτι να αντιπαραταχθούμε" είπε.
"Είναι καιρός να πάρουμε τα βουνά και όχι να περιμένουμε τα βραβεία από την Eurovision. Γιατί δυστυχώς δεν έχουμε δημοκρατία"
"Ο Σαμαράς χει κάνει τρομερές γκάφες, έχει κάνει το αλβανικό έπος νούμερο 2 , έχει ανοίξει τα σύνορα και ήρθαν όλοι οι φυλακισμένοι εδώ", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.