Η «μάχη» Μαρινάκη-Σαββίδη

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ακόμη «μαθητούδι» στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει ισχυρότατος «παίκτης».
Κι είναι πια ολοφάνερο πως στον Ολυμπιακό, τον κυρίαρχο εδώ και χρόνια, υπολογίζουν πολύ περισσότερο τον ΠΑΟΚ και το νέο ιδιοκτήτη του ως επικίνδυνο αντίπαλο, παρα τους άλλους παραδοσιακούς ανταγωνιστές…
Η «κόντρα» Μαρινάκη-Σαββίδη, Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, έχει ήδη ξεκινήσει σε διάφορα επίπεδα. Κυρίως, προς το παρόν, μεταγραφικού περιεχομένου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ελπίζει ενδόμυχα ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό εάν έχει παραμείνει σε κοντινή απόσταση μέχρι να ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων, τον προσεχή Φεβρουάριο. Επιπλέον, οι Θεσσαλονικείς έχουν σαφή στόχο να κυνηγήσουν με όλες τις δυνάμεις τους την κατάκτηση του Κυπέλλου, με τον Σαββίδη να επιθυμεί διακαώς να συνδυάσε με έναν τίτλο την πρώτη χρονιά του στη ζωή του ΠΑΟΚ.
Στα μεταγραφικά, όμως, ο ανταγωνισμός έχει πάρει ήδη έντονη μορφή:

Ο Κατσουράνης είχε προταθεί στον Ολυμπιακό που δεν προχώρησε και ο διεθνής παίκτης κατέληξε στη Θεσσαλονίκη.
Ο Χολέμπας είχε δεχτεί σοβαρή προσέγγιση από την πλευρά του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αναγκάστηκε να ανεβάσει την προσφορά του για να κρατήσει τον ομογενή αμυντικό.
Εμπρακτο ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ ακούγεται έντονα ότι έχει υπάρξει και για τον Βασίλη Τοροσίδη που δεν έχει απαντήσει στην προσφορά του Ολυμπιακού. Και μια μετακίνησή του στην Τούμπα θα αποτελέσει ηχηρό μήνυμα αμφισβήτησης της ερυθρόλευκης υπεροχής.
Ο Ισπανός Λούκας της Καρπάτι συζητήθηκε και για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να διαψεύδει ότι ενδιαφέρθηκε.
Ο Σέρβος Λάζοβιτς της Ζενίτ επίσης προτάθηκε και στους δύο συλλόγους, με τον ΠΑΟΚ να επιμένει μήπως καταφέρει να τον αποκτήσει.
Και η πιο μεγάλη – μέχρι την επόμενη – μεταγραφική διένεξη των δύο συλλόγων έχει να κάνει με τον Μάικλ Ολαϊτάν. Ο νεαρός Νιγηριανός της Βέροιας αποτελεί ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει, σε νέο «αίμα», η φετινή Σούπερ Λίγκα.
Ο ΠΑΟΚ έχει πλευρίσει τον παίκτη και την ομάδα, ο Ολυμπιακός δείχνει αυτή τη στιγμή να είναι πιο κοντά με όσα προσφέρει. Οι Πειραιώτες έχουν βάλει πιο πολλά χρήματα στο τραπέζι, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να παρέχουν στον ποδοσφαιριστό μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.
Γενικότερα, έχει αρχίσει να αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αντιπαράθεση Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ και όλα δείχνουν ότι – με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ σε οικονομικό αδιέξοδο – πάμε για ένα νέο δίπολο στο ελληνικό ποδόσφαιρο…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.