Στα μαχαίρια ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα

Η σκηνή παρέπεμπε στην κλασική της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Στέλλα», όπου ο Γιώργος Φούντας έλεγε στη Μελίνα Μερκούρη: «Στέλλα, φύγε, κρατάω μαχαίρι». Μόνο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε μάλλον... πλακίτσα. Το μαχαίρι που κρατούσε την Τρίτη μπορεί να προοριζόταν για την κοπή της πίτας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, «έδειχνε» όμως και προς... ΣΥΡΙΖΑ μεριά! Εξάλλου, ο Μπένι, έστω και χαριτολογώντας, το είπε καθαρά: Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση, οπότε καλού - κακού κρατάμε κι ένα μαχαίρι!
Η πρόταση της Κουμουνδούρου για προκαταρκτική επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες όχι μόνο του Παπακωνσταντίνου, αλλά και του Βενιζέλου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Διότι θεωρεί ότι εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά έχουν βαλθεί να τον
εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά.
Είναι βέβαιο ότι στις συζητήσεις που θα γίνονται από εδώ και στο εξής στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, τόσο σήμερα και αύριο για το φορολογικό νομοσχέδιο όσο και ενόψει προανακριτικών για τη λίστα Λαγκάρντ, θα παρακολουθήσουμε πολλές μετωπικές μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα. Εξάλλου ο Βενιζέλος χαρακτήρισε λάθος επιλογή το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συγκρουστεί... μαζί του!

Και αφού μίλησε για «πολιτική αλητεία και ανοησία» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα επέλεξε καινούργιο μότο – το «πολιτικό ρεσάλτο»! Αυτός είναι, άλλωστε, και ο πολιτικός αντιπερισπασμός του Μπένι απέναντι στην Κουμουνδούρου εδώ και καιρό. Να φύγει από το καυτό θέμα των δικών του χειρισμών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να στρέψει τη συζήτηση σε θέματα που πιστεύει ότι κάνουν πολιτική ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιδιώκει δηλαδή – σε αγαστή συνεργασία με τους «γαλάζιους» βεβαίως! – να ταυτίσει την αξιωματική αντιπολίτευση με τη βία των κουκουλοφόρων, αλλά και να περάσει την αντίληψη στην κοινή γνώμη ότι ο Τσίπρας επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή με την ανατροπή της κυβέρνησης.

Και παράλληλα διακηρύσσει σε όλους τους τόνους το «στρατηγικό αδιέξοδο» του ΣΥΡΙΖΑ, που, επειδή δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών, επιχειρεί «έφοδο» κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας στην καταστροφή της Ελλάδας.

Η Φώφη

Πάντως, οι δηλώσεις ορισμένων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την «έξωση» των καταληψιών από τη βίλα Αμαλία, αλλά και την έφοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ, ήταν βούτυρο στο ψωμί της τρικομματικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να έχει ανοίξει πια κανονική... βεντέτα με την Κουμουνδούρου.

Έτσι η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δεν χαρακτήρισε απλώς ανεύθυνες τις δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Σκουρλέτη και του Καραγιαννίδη εν προκειμένω, αλλά τόνισε ότι νομιμοποιούν πολιτικά τη χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ! Και συνιστούν πολιτική ενθάρρυνση πράξεων βίας, που ευτελίζουν με τη θεσμική και πολιτική τους ανευθυνότητα τους αγώνες του ελληνικού λαού.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι τις τελευταίες μέρες η Κουμουνδούρου δείχνει να αδιαφορεί απολύτως για το ΠΑΣΟΚ και τον Βενιζέλο και να στρέφει τα βέλη της αποκλειστικά στον Αντώνη Σαμαρά. Εξ ου και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν στοχοποιήσει προσωπικά τον Βενιζέλο, αλλά ότι θεωρούν πραγματικά πως υπάρχουν ενδείξεις ποινικής ενοχής και για τον ίδιο στο θέμα της λίστας, γι’ αυτό και ζητούν τη διερεύνησή τους μέσω της προκαταρκτικής.

Παρ’ όλα αυτά ο Μπένι βρήκε πεδίο αντιπαράθεσης και συνεχίζει την... επίθεση. «Ο λόγος τους είναι εγκωμιαστικός προς τη βία», λέει για τα στελέχη της Κουμουνδούρου, και «εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό». Το πιο χαρακτηριστικό, όμως, είναι ο ισχυρισμός Βενιζέλου ότι οι «Συριζαίοι» μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.! Όσο για το κείμενο της πρότασής τους για προκαταρκτική, στον έγκριτο συνταγματολόγο Βενιζέλο δεν μοιάζει με νομικό κείμενο, αλλά με... «προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία»!

Η συγκεκριμένη ατάκα, μάλιστα, φαίνεται ότι άρεσε και στον Σίμο Κεδίκογλου, που έσπευσε την ίδια μέρα να την υιοθετήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία, που έγινε χθες για λίγες ώρες και συνοδεύτηκε από ολιγόωρη συμβολική κατάληψη και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για επίθεση στην Κουμουνδούρου από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

«Τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία» – νάτην πάλι η βίλα! – «εδράζονται σε αντιλήψεις περί “καλής και κακής βίας”», μας είπε η Γεννηματά. Η οποία επανέφερε τις μάσκες και τα ρόπαλα για να καταλήξει στο νέο εφεύρημα του Μπένι περί πολιτικού ρεσάλτου, το οποίο – λέει – θα αποδειχθεί άλμα στο κενό της στρατηγικής τους... Με λίγα λόγια, αποδίδεται ξεκάθαρα η κατάληψη στα γραφεία του συνεταίρου Φώτη στον... ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η αποτυχημένη τελικά επιχείρηση ανακατάληψης της βίλας Αμαλία.

Φοβούνται διαρροές

Στο μεταξύ, πάντως, η Ιπποκράτους κάνει ό,τι μπορεί για να ξορκίσει τη φθορά από την υπόθεση της λίστας έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της, βέβαια, και τυχόν διαρροές κατά τις μυστικές ψηφοφορίες στις τέσσερις κάλπες που αναμένεται να στηθούν, με τα ονόματα των Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου – τους δύο τελευταίους έβαλε στο κάδρο ο Καμμένος σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή!

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Βενιζέλος προβάλλει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των ευπαθών ομάδων, για βελτιώσεις στο φορολογικό, αλλά και τη στενή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, με συναντήσεις κλιμακίων της Ιπποκράτους με υπουργεία και μεγάλους φορείς του Δημοσίου.

Παράλληλα προωθεί, παρά την κατηγορηματική άρνηση του Στουρνάρα, την πρότασή του για το πετρέλαιο θέρμανσης, ζητώντας να επιστρέφεται αυτομάτως και πλήρως ο πρόσθετος φόρος που προκύπτει από την εξίσωση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Και για όσους θεωρούν εσωκομματικό «πυροτέχνημα» του Μπένι το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο, φρόντισε να ανακοινώσει πλέον και συγκεκριμένες ημερομηνίες – από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 Μαρτίου! Τέσσερις μέρες συνέδριο, για να μπορούν «να βγάλουν τα μάτια τους», όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Σκανδαλίδης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.