Η σύγκριση με τα άλλα Λιμενικά Ταμεία καταδεικνύει το πολιτικό μέγεθος του Κ. Λογοθέτη

Από την αρχή της θητείας του Κ. Λογοθέτη, όλοι γνώριζαν ότι η λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων θα άλλαζε και θα γίνουν Δημοτικά, εφόσον βέβαια ο Δήμος το ήθελε (ειδάλλως θα έμενε π.χ στη Κόρινθο).
Τους τελευταίους 15 μήνες, η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για την οριστικοποίηση της αίτησης και μεταφοράς του ΛΤ για τη περιοχή Λουτράκι-Περαχώρα, ενώ ο σημερινός πρόεδρος Α. Μαρίνης, είχε αναλάβει τη "βρώμικη δουλειά" των διαπραγματεύσεων με τους ομόλογους του στους άλλους δήμους της Κορινθίας, της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας, και του κυνηγητού στα υπουργεία για τις υπογραφές.
Σήμερα, που έχει πια υλοποιηθεί και ιδρυθεί το Δημοτικό ΛΤ σε 4 περιοχές της Κορινθίας, μια σύγκριση με τα αντίστοιχα ΛΤ των άλλων δήμων είναι αρκετή για να καταδείξει και να αναδείξει το γεγονός ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός" σε ότι έχει να κάνει με την δημοτική αρχή του Κ. Λογοθέτη.
Οι άλλοι δήμοι έχουν συγκροτήσει το διοικητικό συμβούλιο, έχουν γραφεία ικανά να υποστηρίξουν τις εργασίες και απαιτήσεις του ΛΤ, έχουν διαμορφώσει τον σχεδιασμό και η στρατηγική της επόμενης 3ετίας, και έχει αποφασισθεί και εγκριθεί το πλάνο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.
Επίσης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς, με την περιφέρεια και με τους επαγγελματίες της
περιοχής, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναγνώρισης ευκαιριών βελτίωσης, με σκοπό την εκμετάλλευση κοινοτικών και περιφερειακών κονδυλίων, και την ένταξη για έργα όπως βελτίωση λειτουργίας καταστημάτων, βελτιώσεις χερσαίας ζώνης λιμένα, ανάπλαση παραλιών κλπ.
Βέβαια, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι και οι υπεύθυνοι άλλων Δημοτικών ΛΤ και εκπρόσωποι των Δήμων, υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ δήμου και ΛΤ, υπάρχει προσυμφωνημένος σχεδιασμός και σχέδιο δράσης, ενώ ο δήμαρχος δεν επεμβαίνει στο έργο του προέδρου, ούτε βάζει εμπόδια στη διαδικασία λειτουργίας.
Εδώ; ΤΙΠΟΤΑ (αμ θα τον κερδίσει και εύκολα τον τίτλο).
Εδώ, ακόμα ψάχνουμε πως θα αλλάξουμε τις αρχικές επιλογές για να βάλουμε "δικούς μας" λογιστές και νομικούς με σκοπό τον έλεγχο του ΛΤ, τη στιγμή που στη Κόρινθο, στο ΛΤ με 4πλάσιο όγκο και έσοδα από του Λουτρακίου, κατά δήλωση του προέδρου του, ο δήμαρχος δεν ανακατεύεται σε τίποτα (βέβαια είχε ανακατευτεί στον σχεδιασμό, και ενημερώνεται τακτικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι υπάρχει οργάνωση, σχέδιο και γνώση, κάτι που ακόμα το ψάχνουν στα λεξικά στην Ιάσονος). 

Εδώ, ακόμα ψάχνουμε πως θα "ρίξουμε" το ΛΤ να μην έχει χώρους και γραφεία, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποκτήσει δύναμη ο πρόερδος ή όποιος συμμετέχει, γιατί θα έχει συχνή επαφή με τους επαγγελματίες της πόλης και με τους δημότες.
Μήπως τα ίδια δεν έκαναν και με την πλήρη απροθυμία και εσκεμμένη απραξία και με το δημοτικό γραφείο Λουτρακίου-Περαχώρας και τα γραφεία της δημοτικής κοινότητας; Σιγά μην αφήσουν ο δήμαρχος και τα εξαπτέρυγα την επαφή με τα ψηφαλάκια σε άλλους....

Αποτέλεσμα; Για μια ακόμα φορά ο δήμος έχει γίνει "ρόμπα" ξεκούμπωτη στα μάτια των άλλων δήμων και λιμενικών ταμείων, αφού εξαιτίας της ανικανότητας να αποφασίσει η δημοτική ομάδα, το Λουτράκι είναι η βασική αιτία καθυστέρησης λειτουργίας όλων των ΛΤ της Κορινθίας.
Αν δε κάνεις το λάθος και πας στα γραφεία πχ του ΛΤ της Κορίνθου ή του Κιάτου, και προσπαθήσεις να κάνεις συγκρίσεις, θα σε πιάσει μελαγχολία.
Ευτυχώς, αυτοί δεν έχουν ένα δήμαρχο σαν τον Κ. Λογοθέτη. 
Δυστυχώς, εμείς έχουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.