Δήμαρχε και αντιδήμαρχε Γ. Γλυκοφρύδη. Τελικά ο άνωθεν χώρος του ΚΕΠ γιατί προορίζεται;

Σ.Σ. Καλά, για το δημοτικό γραφείο, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης δεν ήθελαν να το δώσουν. Για το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης δεν έκανε. Για γραφεία των συνδυασμών όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, δεν θέλουμε να το δώσουμε. Ούτε και για γραφεία του νέου νομικού προσώπου, του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας δεν κάνει αντιδήμαρχε Γ. Γλυκοφρύδη και δήμαρχε Κ. Λογοθέτη; 
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω. Και πες ότι εγώ στερούμαι διορατικότητας ή κριτικής σκέψης. Έλα που το ίδιο δεν μπορούν να καταλάβουν και σύσσωμοι οι δημότες....
Η κριτική για το κτήριο που στεγάζεται το ΚΕΠ περισσεύει σε αυτή την δημοτική αρχή, και ο δήμαρχος έχει φροντίσει να το εντάξει πολλάκις στα μονόπρακτα ως κριτική για τα χρήματα που στοίχισε (και σίγουρα ήταν πολλά και άνευ ουσίας για τον χώρο).
Το αστείο βέβαια με τον Κ. Λογοθέτη είναι, ότι είναι καλός στο να αναδεικνύει τα λάθη (;) των άλλων ή τις σπατάλες των πρώην, δεν είναι καθόλου καλός στο να προσπαθεί όμως να εκμεταλλευτεί αυτές τις υποδομές για το καλό του τόπου και των δημοτών. Με λίγα λόγια, δημοτική αρχή του φαίνεσθαι.
Για τι ακριβώς λοιπόν τους προορίζετε κ.κ. Κ. Λογοθέτη και Γ. Γλυκοφρύδη τους χώρους άνωθεν του ΚΕΠ;
-- Όταν φέραμε πρόταση για να λειτουργήσουν εκεί το δημοτικό γραφείο και το γραφείο του
συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας, αρνηθήκατε. Οι λόγοι αστείοι και άνευ επιχειρήματος, αφού κανείς δεν πείθεται -παρά το κλάμα και τα μονόπρακτα στο ΔΣ- ότι για όλα αυτά κάνει ο μικρός χώρος που με το ζόρι χωράει ένα γραφείο, τη στιγμή που ο νόμος απαιτεί χώρο για γραφείο αιρετών, για γραφείο γραμματείας και για χώρο υποδοχής των δημοτών. Τώρα γιατί οι δημότες με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε ότι είναι πρόφαση γιατί η ομάδα του δημάρχου δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους δημότες να πηγαίνουν αλλού εκτός από αυτούς, είναι άλλο θέμα.

-- Όταν έφεραν πρόταση οι επικεφαλείς των συνδυασμών να γίνουν τα γραφεία των δημοτικών συνδυασμών, όπως προβλέπει και απαιτεί ο νόμος, αρνηθήκατε.
-- Το ίδιο ακούω γίνεται και με το αίτημα του προέδρου του νέου νομικού προσώπου, του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Περαχώρας, αφού δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλο χώρου για τη στέγαση του. Εάν μάλιστα επαληθευτούν οι πληροφορίες που λένε ότι σήμερα το βράδυ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η πρόταση για τη στέγαση του ΛΤ θα είναι είτε το μικρό γραφείο ή κενή περιεχομένου, τότε θα είναι πραγματικά απορίας άξιον για τις προθέσεις σας. Ως γνωστόν, ο χώρος για το ΛΤ απαιτεί γραφείο για τον πρόεδρο, το λογιστήριο/ταμείο και τον χώρο υποδοχής και αναμονής των επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Τώρα αν εσείς καλύπτεστε από την "χρήση" της δημοτικής αστυνομίας (2 άτομα σε βάρδυα), ή για αποθήκη των κατασχεμένων στο πιο ακριβό οικόπεδο και κτίσμα του Λουτρακίου, τότε είναι εύκολο για τους δημότες να εξάγουν τα συμπεράσματα τους. Και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου τιμητικά.

Το Loutraki One, θα προτείνει στον Δήμαρχο και στον Αντιδήμαρχο, καθώς και στο ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ, την αξιοποίηση των πρώην χώρων της Λουτράκι ΑΕ, αφού είναι μάλλον απίθανο σε εποχές κρίσης να αξιοποιηθούν αυτοί οι δυο όροφοι.
Ας μεταφερθούν λοιπόν εκεί οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου (υπεραρκετός χώρος για αυτή τη χρήση), και ας αξιοποιηθούν οι χώρου του δημαρχείου που θα μείνουν κενοί, με τη στέγαση της δημοτικής αστυνομίας, με το λιμενικό ταμείο, με το γραφείο της δημοτικής κοινότητας, με το γραφείο του συμπαραστάτη του δημότη και με τα γραφεία των συνδυασμών.
Παράλληλα, ελευθερώνεται η χρήση του πρώην Μπο-Ριβάζ που είναι στοιχειωμένο λόγω της χρηματοδότησης μέσω Θησέα, διενεργώντας διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του χώρου και την πρόκληση εσόδων για το δήμο.
Βέβαια, όλα αυτές οι προτάσεις αφορούν ένα δήμο που θέλει να προσφέρει και να πάει μπροστά, και  ένα δήμαρχο που ενδιαφέρεται για τους δημότες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.