Φόροι. Παστίλιες για τον πόνο των μεν και την ανικανότητα των άλλων.

Το μόνο που κατάφερε η συγκυβέρνηση των....τεχνοκρατών του σημητικού καθεστώτος είναι από τη μια να επιβαρύνει όσο ποτέ άλλοτε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με φόρους, και από την άλλη να....μειώσει τραγικά τα έσοδα της. 
Εδώ δεν μιλάμε για "παστίλια για τον πόνο των άλλων", αλλά για τον πόνο των πολιτών και την ανιδεότητα και ανικανότητα (ή κάτι άλλο) των κυβερνούντων.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να ελπίζω ότι συμβαίνει. Ότι είναι τόσο άσχετοι, και κατά συνέπεια επικίνδυνοι, ή ότι γίνεται επί σκοπώ, και άρα πιο επικίνδυνοι;
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 
-- Φόρος καυσίμων: Αύξηση κατά 1.740% σε δύο χρόνια. Πρόβλεψη μνημονίου για αύξηση εσόδων κατά 1,1 δις ευρώ. Αποτέλεσμα; Αύξηση κατά....36 εκατ. ευρώ!!! (bravo Antonis & Yannis)
-- Αύξηση τελών κυκλοφορίας: Πρόβλεψη για αύξηση εσόδων κατά 170 εκ. ευρώ το 2012. Αποτέλεσμα; Έσοδα μόλις 50 εκατ. ευρώ.
--  Τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων: Έσοδα το 2010 24 δις. Έσοδα το 2011 17 δις. Έκτοτε...7 δις το
χρόνο και τείνει μειούμενο!!! (bravo fostires)
-- Τσιγάρα. Η μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την....απώλεια κατά 1δις ευρώ ετησίως, αφού οι καπνιστές το γύρισαν σε στριφτό ή σε λαθραία τσιγάρα που έχουν κατακλύσει την αγορά (σάμπως υπάρχει και έλεγχος;)
-- Σκάφη πολυτελείας; Ο φόρος πολυτελείας ενέγραψε προβλέψεις εσόδων π.χ για το 2010, 10 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα; Έσοδα.... 33.500 ευρώ (ναι τριάντα τρεις χιλιάδες). (bravo Benny)
-- Χαράτσια στα ακίνητα; Μαγικό αποτέλεσμα. Οι Τροϊκανοί έχουν μείνει με το μνημειώδες αποτέλεσμα. Καμμία είσπραξη ΦΑΠ για το 2011 και το 2012 και πτώση για ρεκόρ γκίνες της οικοδομικής δραστηριότητας (-43% τον Οκτώβριο του 2012)
-- ΦΠΑ; Πεδίο δόξης λαμπρόν για την συγκυβέρνηση ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδωνν, και τους προηγούμενους φωστήρες όμως τον ΓΑΠ και τον Τραπεζίτη του Σημίτη. Υπερδιπλασιασμός ΦΠΑ σε πολλές περιπτώσεις. Έσοδα: 17 δις το 2100, 15,5 δις το 2012 και 13,5 δις πρόβλεψη το 2013 (που χλωμό το βλέπω).

Όλη αυτή την ώρα, τριγυρνάει μέσα στο μυαλό μου η γνωστή ρήση της διαφήμισης με τη Βορειοελλαδίτηκη προφορά..."Τι δεν καταλαβαίνεις;"
Τι δεν καταλαβαίνουν τελικά;
Εκτός αν τελικά καταλαβαίνουν πολύ καλά, και με γνώμονα τα υπογραφέντα από τους 163 "υπέροχους" της Βουλής με καθοδογητές τον Α. Σαμαρά, τον Ε. Βενιζέλο και τον μπαρμπα Φ. Κουβέλη, οδηγούν με ασφάλεια στην "μη επίτευξη στόχων" και στην ενεργοποίηση των διατάξεων του μνημονίου 3 για νέα μέτρα, για πλήρη επιτροπεία και για ξεπούλημα κρατικής περιουσίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.