Ανάβει φωτιές η πρόβλεψη του ΔΝΤ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Εντονους τριγμούς και αντιπαραθέσεις προκαλεί η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος λίγες ημέρες μετά την θετική απόφαση του Ταμείου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα.
Σε ένα σημείο της έκθεσής του το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η άνοδος της επιρροής αντιμνημονιακών δυνάμεων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών και / ή έξοδο από το ευρώ.
Ειδικότερα, στη σελίδα 39 της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου όπου γίνεται καταγραφή των κινδύνων που υπάρχουν για το πρόγραμμα αναδεικνύει ως πρώτο εκείνον της πολιτικής αποτυχίας και της υπάρχουσας κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «Βασικός κίνδυνος είναι μείωση της υποστήριξης στις μεταρρυθμίσεις,
ιδιαίτερα έπειτα από έναν ακόμη χρόνο ύφεσης, Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεν άνοδο της υποστήριξης στην τρικομματική κυβέρνηση, ωστόσο φανερώνουν και σαφή αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεπερνούσε το πρόβλημα της καθυστερημένης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, θα οδηγούσε σε στάση πληρωμών για το χρέος και / ή έξοδο της χώρας από το ευρώ».
Τι απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου μέσω του βουλευτή του κόμματος Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και τονίζει «Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο».
Κάνει λόγο για επίθεση του Ταμείου προς της Δημοκρατία, ενώ, προσθέτει ότι η παρέμβαση αυτή δείχνει πως ούτε το ΔΝΤ έχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα που ακολουθείται και «αναιρεί την φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την αλλαγή κλίματος».
Καταλήγοντας η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι « Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
«Η πρόσφατη Έκθεση του ΔΝΤ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, αναφέρει μεταξύ άλλων (στη σελίδα 39) ότι ένας από τους κινδύνους για την επιτυχία του προγράμματος είναι η αυξανόμενη επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να οδηγήσει σε στάση πληρωμών ή/και έξοδο από το ευρώ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών.
Με την παρέμβασή του αυτή, επιπλέον, το ΔΝΤ δείχνει ότι και το ίδιο δεν έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το πρόγραμμα που ακολουθείται στη χώρα μας, αναιρώντας έτσι και τη φιλότιμη επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για την «αλλαγή κλίματος». Αλήθεια, αν οι καταθέσεις επιστρέφουν, αν οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται, αν η Ελλάδα ετοιμάζεται σιγά σιγά να επιστρέψει στις αγορές, τότε ποιος ο λόγος να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Από τη δική μας πλευρά, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι οι φόβοι τους είναι εν μέρει δικαιολογημένοι. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κυβέρνηση δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θα σημάνει το τέλος της μνημονιακής πολιτικής».
Φωτογραφία-Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.