Πρόταση Γ. Μπάκου προς Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλου για αξιοποίηση χώρων

Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι διαθέσιμοι χώρου σε δημοτικά κτήρια, σε σχέση με τις ανάγκες ή τις συμβατικές υποχρεώσεις, είναι μηδενικοί. Είναι πράγματι έτσι;
Ο σύμβουλος και πρώην πρόεδρος ΔΚ Λουτρακίου-Περαχώρας Γιώργος Μπάκος, προτείνει στον δήμαρχο Κ. Λογοθέτη, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, και στα μέλη του ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ, την ορθή και ορθολογική αξιοποίηση των διαθέσιμων χώρων, αλλά και την εκμετάλλευση άλλων ως ακολούθως.
Παράλληλα, προτείνεται η συλλογή των ελάχιστων απαιτούμενων υπογραφών από δημοτικούς συμβούλους, με σκοπό να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο.
Βάσει νόμου και τρεχουσών υποχρεώσεων για την ανάγκη στέγασης και χρήσης χώρων, εκκρεμούν τα ακόλουθα: 

-- Χώρος για τη στέγαση και λειτουργία του νέου Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Περαχώρας. Οι χώροι πρέπει να περιλαμβάνουν γραφείο διοίκησης, γραφείο λογιστηρίου/ταμείου και χώρο υποδοχής και αναμονής επισκεπτών και επιχειρηματιών.
-- Χώρος για τη στέγαση και λειτουργία του δημοτικού γραφείου και του συμβουλίου δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας. Βάση νόμου, οι χώροι πρέπει να περιλαμβάνουν γραφείο αιρετού εκπροσώπου, γραφείο υποδοχής και αναμονής δημοτών και γραφείο γραμματέως.
-- Χώροι για τη στέγαση των επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου. Βάση νόμου, έκαστος συνδυασμός που μετέχει του ΔΣ πρέπει να έχει γραφείο εντός δημοτικού χώρου.
-- Χώροι για την ενδεχόμενη στέγαση του γραφείου του Συμπαραστάτη του Δημότη και του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: 
Α. Αξιοποίηση των δυο ορόφων των πρώην γραφείων της Λουτράκι ΑΕ. Επειδή η πιθανή εμπορική αξιοποίηση των εν λόγω χώρων στις εποχές κρίσης που διάγουμε είναι μικρή, προτείνεται να αποδεχθεί το ΔΣ της Λουτράκι ΑΕ την διάθεση αυτών των χώρων για δημοτική χρήση. Περαιτέρω, προτείνεται να μεταφερθούν σε αυτούς τους χώρους το σύνολο των Τεχνικών Υπηρεσιών, της Πολεοδομίας και των γραφείων των αντίστοιχων Αντιδημάρχων, αφού είτε τοπογραφικά ή ως χωρητικότητα, είναι ικανά να φιλοξενήσουν και με το παραπάνω τις υπηρεσίες αυτές.
Β. Εγκατάσταση του Λιμενικού Ταμείου, του Δημοτικού Γραφείου, του Γραφείου Δημοτικής Κοινότητας, των 4 γραφείων δημοτικών συνδυασμών, του γραφείου Δημοτικής Αστυνομίας, και των γραφείων Συμπαραστάτη του Δημότη και ΓΓ του δήμου στους χώρους που καταλαμβάνουν σήμερα οι ΤΥ και η Πολεοδομία (1ος όροφος Δημαρχείου).
Γ. Πρόκληση ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την αποπεράτωση, εκμετάλλευση και εμπορική ή άλλη χρήση του πρώην Μπο-Ριβάζ, ενός κτηρίου στο εμπορικότερο σημείο της παραλίας του Λουτρακίου, με σκοπό αφενός την πρόκληση περισσότερων επισκεπτών στη περιοχή και την δημιουργία εσόδων για τον Δήμο από την μίσθωση και την εκμετάλλευση.
Δ. Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την δυνατότητα χρήσης και εκμετάλλευσης των χώρων άνωθεν του ΚΕΠ. Η απόφαση να περιλαμβάνει: Την χρήση χώρου από τον LTO με σκοπό την ενημέρωση των  επισκεπτών, την φιλοξενία πρακτόρων και επιχειρηματικών αποστολών, το κέντρο φιλοξενίας εκδηλώσεων όπως καρναβάλι και rally acropolis, και τέλος τον χώρο στέγασης και λειτουργίας Εθελοντισμού.

Τα ανωτέρω προτείνεται να συζητηθούν σε συνεδρίαση είτε του δημοτικού συμβουλίου ή της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας, με σκοπό την καταρχήν συμφωνία επί των προτάσεων και των τρόπων υλοποίησης, και την δημιουργία εισήγησης για συζήτηση και απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο. 


1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΕ ΜΠΑΚΟ ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΚΑΝΑ ΑΥΤΙ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΕΥΣΗΜΑ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.