Διαδίκτυο, η Απόλυτη επικοινωνία, αρκεί να γνωρίζεις να επικοινωνείς.

Το Ίντερνετ έκανε δυνατή την συγκέντρωση μεγάλου όγκου πληροφοριών και επηρέασε σημαντικά τον τρόπο διάθεσής τους. Δεν συμβαίνει, όμως, στον ίδιο βαθμό το ίδιο και στον τρόπο παραγωγής αυτών.
Για παράδειγμα, ο τρόπος παραγωγής μιας κινηματογραφικής ταινίας δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά από την ύπαρξη του Ιντερνέτ, ανεξάρτητα από το αν έχει επηρεαστεί ή όχι από την ψηφιακή τεχνολογία. Παρ’ όλα αυτά, και σύμφωνα με την ιντερνετοφιλική προσέγγιση, το Διαδίκτυο ασκεί μεγάλη επίδραση στην διαδικασία παραγωγής δημοσιογραφικών προϊόντων.
Η δημιουργία της είδησης παύει να είναι πλέον μονοπώλιο λίγων, αφού ο κάθε χρήστης μπορεί εάν το επιθυμεί να δημιουργήσει πληροφορία ανά πάσα στιγμή.
Το πιο τρανταχτό παράδειγμα της επίδρασης αυτής είναι τα ιστολόγια (blogs), όπου μπορεί κανείς να
εκφέρει απόψεις και να σχολιάσει γεγονότα πάσης φύσεως (βλ. δημοσιογραφία στον ιστό και δημοσιογραφία των πολιτών). Ως αποτέλεσμα της επιρροής αυτής του Ίντερνετ στη παραγωγή ειδήσεων τα όρια μεταξύ ενός απλού χρήστη του διαδικτύου και ενός επαγγελματία δημοσιογράφου γίνονται περισσότερο δυσδιάκριτα.
Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην ανάγκη για επαναπροσδιορισμό της έννοιας της δημοσιογραφίας καθώς και της απαραίτητης εκπαίδευσης των δημοσιογράφων. Η ανάγκη για τον επαναπροσδιορισμό της δημοσιογραφίας, όμως, δεν είναι τόσο μεγάλη σύμφωνα με τους υποστηριχτές της «αντι-πλουραλιστικής» προσέγγισης, καθώς θεωρούν πως το Ίντερνετ δεν μπορεί να ασκήσει ουσιαστική επίδραση στην επικοινωνία γενικότερα και στην δημοσιογραφία ειδικότερα.
Επίσης, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης γνώσης στο Διαδίκτυο, η έννοια της κοινωνικής ισότητας παίρνει και πάλι μεγάλη σημασία. Το χάσμα ανάμεσα σε πληροφοριακά πλούσιους και πληροφοριακά φτωχούς θα διευρύνεται όσο αυξάνεται η συγκέντρωση της γνώσης αυτής. Αυτό δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τους επικυρίαρχους, από πάντα υπήρχαν βιβλία και η γνώση ήταν ήδη διαθέσιμη απ όποιον την έψαχνε, το ότι είναι διαθέσιμη δεν σημαίνει πως είναι και κατανοητή άρα καθόλου δεν θα ωφεληθεί όποιος έχει πρόσβαση σε αυτήν. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει.
Η γλώσσα που χρησιμοποιείται περισσότερο στη διακίνηση της πληροφορίας στο Διαδίκτυο είναι η Αγγλική. Έχοντας αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, το Διαδίκτυο περιλαμβάνει πλέον ποιοτικά και ποσοτικά ευρύ περιεχόμενο και στις υπόλοιπες γλώσσες των περισσότερο αναπτυγμένων χωρών. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα δυσλειτουργίες και τεχνικά προβλήματα σχετικά με την κωδικοποίηση, όπως το mojibake.
SEO Marketing : Χωρίς σωστό marketing, χωρίς σωστή προβολή δύσκολα θα μπορέσει ένα website να πετύχει υψηλή επισκεψιμότητα. Το ποια τεχνική θα ακολουθήσει εξαρτάται (viral marketing, mouth-to-mouth, online advertisements) από το περιεχόμενο και το ύφος, αλλά και από το προϊόν που προωθεί. Πολύ σημαντική η κατάταξη του web site σας στην πρώτη 20άδα των αποτελεσμάτων της Google & Yahoo όταν ο χρήστης ψάχνει για υπηρεσίες ή προϊόντα αντίστοιχα της εταιρία σας. Διαφορετικά, πρόκειται για ένα web site που πολύ απλά… δεν υπάρχει.
Επιτυχημένο θεωρείται ένα site που εξυπηρετεί ή πετυχαίνει τον σκοπό του,
το ίδιο θεωρείται και ένας επιτυχημένος άνθρωπος.
Αυτό και μόνο αυτό.
Στο πολύ αξιόλογο video του PBS μπορείτε να δείτε την πορεία στην ιστορία και την εξέλιξη των ιστοσελίδων


> Η Πραγματικότητα είναι το δεκανίκι όσων δέ μπορούν να αντιμετωπίσουν τον Κυβερνοχώρο.
> Υπάρχει μία θεωρία ότι, εάν δώσεις σε ένα εκατομμύριο πιθήκους
από μία γραφομηχανή στον καθένα και τους βάλεις να εργαστούν,
θα καταλήξουνε με την ολοκληρωμένη συλλογή του Σαίξπηρ.
‘Χάρη στο διαδίκτυο, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ισχύει.’
> Το διαδίκτυο γίνεται η κεντρική πλατεία για το παγκόσμιο χωριό του αύριο.
> Το διαδίκτυο δεν είναι δωρεάν.
Απλά έχει μια οικονομία από την οποία δεν βγάζει νόημα ο καπιταλισμός
.
> Ο άνθρωπος δεν θα υποδουλωθεί ποτέ στη μηχανή,
εφόσον ο άνθρωπος που χειρίζεται τη μηχανή πληρώνεται καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.