Να δω με ποιούς θα συνεδριάζουν τα δημοτικά συμβούλια και οι επιτροπές από το 2013

Ως γνωστόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι -εκτός των προέδρων των τοπικών συμβουλίων- με βάση τον Καλλικράτη είχαν δικαίωμα αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών.
Μπορεί τα ποσά να μην ήταν σημαντικά (από 50 - 90 ευρώ ανά συνεδρίαση), όμως ήταν δέλεαρ για τους περισσότερους, αφού με συμμετοχή σε 2-3 συνεδριάσεις επιτροπών (π.χ οικονομική ή ποιότητας ζωής) και σε 2 αντίστοιχες του ΔΣ μηνιαίως, δικαιούταν 250 - 450 ευρώ, καλύπτοντας πχ τα έξοδα μετακίνησης για ορισμένους.
Τώρα; 
Με το νέο μεσοπρόθεσμο που ψηφίζεται αύριο (γειά σου Φώτη κωλοτούμπα) από 1.1.2013, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων, των οικονομικών επιτροπών των δήμων, των επιτροπών ποιότητας ζωής και των λοιπών επιτροπών των δημοτικών συμβουλίων των δήμων, καθώς και των διοικητικών
επιτροπών του άρθρου 164 του ν.3852/2010 (Α' 87) δε λαμβάνουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των ανωτέρω οργάνων.
Προφανώς η τοπική αυτοδιοίκηση για την Τρόϊκα Εσωτερικού (ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες) και Εξωτερικού, θα πρέπει να διοικείται αποκλεισιτκά από συνταξιούχους, αργόσχολους και ανίκανους για άλλες εργασίες, άντε και από ορισμένους με προσωπική περιουσία και διάθεση προσφοράς (που όμως αυτή η διάθεση εξανεμίζεται μόλις γνωρίσουν τις "άλλες κατηγορίες").
Καλώς την λοιπόν την νέα τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή των αργόσχολων, των γόνων και αυτών που θα προσπαθούν να βρουν τρόπους να βρουν έσοδα με άλλους τρόπους. Θέλουν να καταπολεμήσουν και τη διαπλοκή τρομάρα τους, και θα γεμίσουν τους ΟΤΑ με λαμόγια, αργόσχολους και επιβουλευτές της εξουσίας για τους δικούς τους λόγους.

Δείτε εδώ όλο το προτεινόμενο μεσοπρόθεσμο, γνωστό και ως Μνημόνιο 3 (Bravo Antonis)....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.