Είναι πιο έξυπνοι λοιπόν οι Σκωτσέζοι από εμάς;;;

Χθες υπογράφηκε η συμφωνία μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας με βάση την οποία θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Σκωτία για την ανεξαρτητοποίησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το ίδιο σκέφτονται να κάνουν και στην Καταλονία. Δηλαδή ολόκληρα κράτη ανεξαρτητοποιούνται και αυτοπροσδιορίζονται στον παγκόσμιο χάρτη με μόνο ένα δημοψήφισμα.
Μας πιάνει λοιπόν το παράπονο και φουντώνει μέσα μας η αγανάκτηση, όταν σε εμάς τους Έλληνες, που… δημιουργήσαμε τη Δημοκρατία,  αρνείται η ίδια η δική μας ελίτ να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα για τη ζωή μας. 
Για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο μνημόνιο.
Το χειρότερο όμως δεν είναι ότι μας το αρνείται αυτό η ελίτ χρησιμοποιώντας κατά το κέφι της το
σάπιο και αντιδημοκρατικό πολίτευμα για να μας εξουσιάζει όπως θέλει και κατά τα συμφέροντά της.. Το χειρότερο είναι ότι μας έχει πείσει και από πάνω, ότι  εμείς είμαστε ανίκανοι να αποφασίσουμε. 
Είναι λοιπόν πιο έξυπνοι οι Σκωτσέζοι;
Μήπως τελικά η δική μας άρχουσα ελίτ είναι πιο έξυπνη και ικανή από εμάς τους πολίτες; ε;;;
Πρέπει όλοι μας να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να πούμε στον εαυτό μας ποιο ρόλο τελικά έχουμε επιλέξει να παίξουμε σ’ αυτή τη χώρα…
Είμαστε ικανοί ως πολίτες να πάρουμε μια απόφαση ή είμαστε για τα μπάζα;;;
Γιατί τους αφήνουμε να μας κλέβουν τις ζωές μας;;;


Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.