Ο δήμαρχος με το ενεργοβόρο όχημα εκδίδει δελτίο τύπου για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, διαφημίζοντας εστιατόριο!!!

Για μια ακόμα φορά στο επιπέδου γυμνασίου γραφείο τύπου του δήμου Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων το κρασί προφανώς τους έπεσε δυνατό εκεί στο -κατά τα λοιπά άριστο- οινομαγειρείο του Αγ. Ευφρόσυνου.
Οι επιτελείς -όλοι προσωπικές επιλογές- του δημάρχου Κ. Λογοθέτη, για μια ακόμα φορά δείχνουν πόσο ερασιτέχνες είναι (κατά μάνα, κατά κύρη....).
Αφού πρώτα τα blogs όπως το tvtvtk τους θύμισαν ότι σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, και ότι για μια ακόμα φορά ο δήμος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου (ούτε δελτία τύπου, ούτε κάποια ενημέρωση πχ στα σχολεία από τον Προμηθέα, ούτε μια εκδήλωση από την επιτροπή περιβάλλοντος, ούτε έστω κάποιο event με τυμπανοπαίχτες), κατά το μεσημεράκι (άλλες φορές όμως το στέλνουμε στις 1.00 τα μεσάνυχτα), έβγαλαν ένα δελτίο τύπου για να δικαιολογήσουν τον μισθό τους και την ύπαρξη τους.
Μέσα από το δελτίο τύπου, δεν γράφουν τίποτα για αυτά που ο δήμος θα έπρεπε να έχει κάνει για να βοηθήσει την μετακίνηση χωρίς αυτοκίνητο και καυσαέριο (σάμπως έχει κάνει και κάτι για τον προαστιακό;), ούτε για τα μπεζαχτά που πήρε ο πρώην σύμβουλος συγκοινωνιολόγος για να κάνει μελέτες χωρίς αντίκρισμα μέσα από τους χάρτες του google maps (γιατί κατά δω δεν μας τίμησε).
Τι λέει το ώψιμο δελτίο τύπου; Το πόσο καλό είναι το ποδήλατο για τις μετακινήσεις μας,
χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον κο Μιχάλη Δαμιανό, εστιάτορα διευθυντή του πολύ καλού οινομαγειρείου Αγίου Ευφρόσυνου στο Λουτράκι, ο οποίος χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του δίνοντας το παράδειγμα.
Μα είνα καλά εκεί στο δημαρχείο; Χρησιμοποιούν ως παράδειγμα έναν επιχειρηματία, προβάλλοντας τον έμμεσα μέσα από τα δελτία τύπου του δήμου;
Δηλαδή ο Γιώργος Οικονόμου του Ουζερί ο Γιάννης δεν κυκλοφορεί με το ποδήλατο; Ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης δεν κάνει το ίδιο; Τόσοι και τόσοι δημότες; Έπρεπε να προβάλουν έναν επιχειρηματία;
Αλλά βέβαια εκεί στο 2ο όροφο της Ιάσονος έχουν μάθει καλά από οσμές διαπλοκής χωρίς αντίκρισμα και νομιμότητα, όπως με το κολυμβητήριο, με τον LTO, με την Προβής ΑΕ και πάει λέγοντας. Αααα δήμαρχε, αν σε ενοχλεί που τα λέω, τα γράφω και τα αναφέρω συνεχώς και το δημοτικό συμβούλιο, είναι απλό. Απάντησε επιτέλους. Μέχρι τότε...ένοχη σιωπή.

Δείτε το δελτίο τύπου
22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012:ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Μετακίνηση, άθληση ή ψυχαγωγία ?
Το ποδήλατο, ένα δίτροχο και κάποιες φορές τρίτροχο όχημα, παραδοσιακό ή ηλεκτρικό, μπορεί σίγουρα να εξυπηρετήσει και τους 3 σκοπούς.
Το πρώτο μισό του 20ού αι. το ποδήλατο έγινε ένα βασικό μέσο μετακίνησης για εκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη.
Αν και η χρήση του ποδηλάτου δε βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα, εμείς οφείλουμε να επιβραβεύσουμε τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων που το έχουν ανάγει σε εργαλείο της καθημερινότητάς τους, δίνοντας έτσι τo παράδειγμα ενός νέου τρόπου ζωής, φιλικότερο προς το περιβάλλον και την υγεία μας.
Ο κος. Μιχάλης Δαμιανός, που με πολύ μεράκι έχει αναλάβει τη διεύθυνση του μαγειρείου Άγιος-Ευφρόσυνος στο Λουτράκι, αναβιώνοντας την παλιά ατμόσφαιρα του παλαιού παντοπωλείου-μαγειρείου, χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, ως εργαλείο δουλειάς αλλά και ως μέσο εκτόνωσης αναβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα ζωής του.
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, τον συναντήσαμε και πρόθυμα, μας δήλωσε:« Καθ’ ότι η πόλη μας προσφέρεται για ποδήλατο, λόγω της επίπεδης διαμόρφωσης της, το χρησιμοποιώ καθημερινά, καθ’ ότι με εξυπηρετεί στα καθημερινά ψώνια του μαγαζιού, μου προσφέρει την επικοινωνία με πάρα πολλούς ανθρώπους, με εκτονώνει από την καθημερινή μου εργασία ως μορφή άσκησης, μετατρέποντας το έτσι σε φιλοσοφία ζωής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά την καθημερινότητα μου.»
Ο κος. Μιχάλης εύχεται το ποδήλατο μακροπρόθεσμα να υποστηριχτεί ως τρόπος ζωής και με υποδομές από την πολιτεία, σε όλη την Ελλάδα.Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, υποστηρίζει, αναδεικνύει και επαινεί δραστηριότητες των πολιτών μας, που κάνουν την πόλη μας καλύτερη, αναδεικνύοντας την απλή ομορφιά της καθημερινότητας. Μπορεί να είστε ο επόμενος!

2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι ιδιαιτέρως συνάδελφε Blogger που για μια ακόμα φορά το tvtv στάθηκε αφορμή για το συγκεκριμένο θέμα στο Blog σας,όπως αναφέρετε. Ήδη από τις 16:06 είχαμε δημοσιεύσει εμείς αυτό το θέμα που θίξατε κι εσείς, απάντηση από το Γραφείο Τύπου μηδέν. Περιμέναμε να ακολουθήσει κάποιο νέο Δελτίο που να δικαιολογεί τη διαφήμιση του Οινομάγειρα ή να συμπληρώνει ότι προσκαλεί όλους τους Δημότες να φάνε δωρεάν εκεί για να γιορτάσουν την ημέρα,αλλά ακόμα περιμένουμε, αν έχετε κάποια νέα να είμαστε σε επαφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.fresh-press.gr/index.php/korinthiaka/8867-dhmarxos-loutrakiou-ag-theodwrwn-h-alliws-diafhmisths-estiatoriou.html#.UF7DUusFokk.facebook (ενέπνευσε καλλιτεχνική παρέμβαση το θέμα σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.