Πως οι Γερμανοί και ο Ομιλος Καρούζου κατεδάφιζαν κτίρια για πλάκα, αφού αυτά είχαν απαξιωθεί απο τηλεμεταφερόμενους “οικονομικούς μετανάστες”…

Το 2003, τις χρυσές εποχές του εκσυγχρονισμού, οι γερμανοτσολιάδες του Σημίτη αποχαρακτήριζαν κτίρια για να κάνει το Ράιχ τα πολυκαταστήματα του. Ο όμιλος Καρούζου και οι πολιτικές διασυνδέσεις ήταν οι φορείς. Πολύ πριν γίνουν υπουργοί τα πρόσωπα που καταγγέλει η Real News.
Το κτίριο κατεδαφίστηκε και έγινε Saturn. Δείτε τι κατήγγειλαν τότε οι κάτοικοι και φρίξτε.
Εχει πολύ ψωμί η υπόθεση Καρούζου…
KATAΓΓΕΛΙΑ
ΤΡΙΩΡΟΦΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ , ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΣΑΜΟΥ-ΕΞΗΚΙΟΥ (Ο.Τ. 45) -ΑΘΗΝΑΙ, Ιδιοκτ.: ΚΑΡΟΥΖΟΣ ΑΕ
Στην Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων κατατέθηκε αίτηση για άδεια κατεδάφισης των προαναφερόμενων κτιρίων. Τα τριώροφα κτίρια με υπόγειο και κεραμοσκεπή κατασκευάσθηκαν
γύρω στο 1930. Στην αρχή ήταν καπνεργοστάσιο και στη συνέχεια κυτιοποιείο -τυπογραφείο της ΕΤΕ.
Ο χώρος το 1984, επί υπουργίας Τρίτση, χαρακτηρίστηκε πράσινο-ελεύθερος χώρος και εννιά χρόνια μετά χώρος σχολείου. Το 2003 αποχαρακτηρίστηκε για να γίνει οικοδομήσιμος (ΦΕΚ 1368Δ/03).
Στις 31/05/06 εκδόθηκε η υπ΄ αρ. 896/06 οικ. άδεια, ΧΩΡΙΣ τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το ΥΠΠΟ (Ν 3028/02) και την Αρχιτεκτονική Επιτροπή (ΕΠΑΕ-ΦΕΚ 482Δ/87), λόγω του όγκου των, των αρχιτεκτονικών και μορφολογικών στοιχείων των. Αποτελούσε συνέχεια με τα όμορα (Φρουραρχείο, Σταθμό Λαρίσης, ΙΚΑ κλπ) και με άλλα αξιόλογα διατηρητέα της οδού Λιοσίων, Ιουλιανού -πλ. Αττικής.
Η ΑΔΕΙΑ ΑΦΟΡΟΥΣΕ την κατεδάφιση ΔΥΟ ΜΟΝΟ κτιρίων του συγκροτήματος, αυτά με όψεις στις οδούς Σάμου και Εξηκίου.To στέλεχος της οικ. άδειας, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απεικονίζει κακώς με διαγράμμιση όλο το οικόπεδο και το τρίτο κτίριο της οδού Φιλαδελφείας. Επρεπε να απεικονίζονται μόνο τα προς κατεδάφιση κτίρια.
Τελικά «εν μία νυχτί» κατεδαφίστηκαν ΟΛΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ του συγκροτήματος και τό γωνιακό με πρόσοψη επί της οδού Φιλαδελφείας 6-8 (η αυθαιρεσία).
Άλλη μία περίπτωση του εργοστασίου- στούντιο της ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ, Ριζούπολη.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ- ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΤΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΤΙΡΙΟ., ΑΝΤΙ ΤΟΥ 9 ορ. που θα ανεγερθεί μετά το «ξεπούλημα του οικοπέδου» από την Εθνική Τράπεζα στην τεχνική εταιρεία Καρούζος ΑΕ, με έδρα την Γλυφάδα.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Δ/νση:Ιπποκράτους 24, Αθήναι.
Κοιν. Πολεοδομία Δήμου Αθηνών, Εφημ.: Καθημερινή, Τα Νέα, Ελευθεροτυπία.
(ελήφθη 6-10-06)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.