Το καταλάβαμε κε Γιούνκερ ότι μας θέλετε στο ευρώ (για να διασφαλισθούν οι δανειστές)

Ωραίααα. Συναντήθηκε ο Α. Σαμαράς με τον  πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνκερ.....
Και αμέσως μετά, ο κ. Γιούνκερ βγήκε και έδωσε ΣΑΦΗ υποστήριξη της παραμονής μας στο ευρώ. Και σύσσωμα τα -πρόθυμα- ΜΜ"Ε" βγήκαν να αναμετάδιδαν μετά μανίας και -μη σου πω- τυμπανοκρουσίας τις βαρυσήμαντες δηλώσεις. 
Excuse me, αλλά αυτό συνιστά στήριξη και βοήθεια της χώρας μας; Δηλαδή εσείς τις περιμένατε από τον πρόεδρο του Eurogroup; 
Να πει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, άρα να μην εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των δανειστών, και να μην διασφαλιστεί η αποπληρωμή των κεφαλαίων
και των τόκων (κυρίως των τόκων, αφού τα κεφάλαια μπορούν πάντα να ανακεφαλαιωθούν σε νέο δάνειο); 
Η συνεχής αναμετάδοση δηλώσεων τύπου Γιούνκερ για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ από τα ΜΜ"Ε", έχει ξεπεράσει προ καιρού τα όρια της φαιδρότητας και της γελειότητας. 
Πότε η ΕΕ και το Eurogroup (άρα οι δανειστές μας) θέλησαν ή σκέφτηκαν να δείξουν τη πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη στην Ελλάδα; Είστε φαιδροί; Πως θα εξασφαλισθεί η πληρωμή των δανείων και η υλοποίηση των μνημονίων εάν η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ; Πως θα συνεχίσει να βγάζει 68 δις -έως τώρα- η Γερμανία εάν είμαστε εκτός ευρωζώνης και σε εθνικό νόμισμα με εθνική κυβέρνηση (και όχι κατοχική);
Έλεος πια το παιχνίδι με την νοημοσύνη μας. L1

2 σχόλια:

  1. s-spinos:
    Δυστυχώς αγαπητέ μου, ούτε το παιγνίδι έχει τέλος, ούτε έλεος για τη νοημοσύνη μας υπάρχει, όσο υπάρχει εκείνη η κρίσιμη μάζα που κάθε φορά τους δίνει το δικαίωμα να εφαρμόζουν τις ίδιες αποτυχημένες πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε επίρρωση των ανωτέρω, δες και τις αναφορές στα ΜΜ"Ε" για την συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαμαρά.
      Επικριτική η Άγκελα με τους ομοεθνείς της που κριτικάρουν λανθασμένα την Ελλάδα και βέβαια σαφής αναφορά και θέληση για παραμονή στο ευρώ.
      Σάμπως θα βρεί κι'άλλους πρόθυμους και κοροϊδα που θα της εξασφαλίζουν τόσα κέρδη;

      Διαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.