Societe Generale: το PSI+ ήταν μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία – Αποκαλύπτεται ότι το τελικό όφελος για την Ελλάδα ήταν μόνο 27 δις ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ?
Το PSI+ ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατασκευασμένες απάτες στην ιστορία όπως αποδεικνύεται καθώς παρουσιάστηκε ως μια μεγάλη ελάφρυνση του χρέους αλλά κατά ουσία δεν ήταν 105 δις αλλά μόλις 27 δις ευρώ. 
Την προσέγγιση αυτή δεν την υιοθετεί ένας αναλυτής αλλά στην επίσημη ενημέρωση της η Societe Generale για τα αποτελέσματα του ομίλου και των θυγατρικών.Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ενώ το αρχικό όφελος για το ελληνικό κράτος από την αναδιάρθρωση του χρέους ήταν 105 δις ευρώ το τελικό όφελος περιορίστηκε μόλις στα 27 δις ευρώ ή στο 13% του ΑΕΠ.
Δηλαδή η Ελλάδα χρεοκόπησε, αναστάτωσε την παγκόσμια οικονομία, στοχοποιήθηκε όσο καμία οικονομία στον πλανήτη για 27 δις ευρώ;
Η Societe Generale αφαιρεί από τα 105 δις ου αρχικού οφέλους, τα 48 δις τα οποία δυνητικά θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και 29,5 δις ευρώ τα οποία κάλυψαν

προκαταβολές υποχρεώσεων της Ελλάδος.
Δηλαδή το καθαρό όφελος για το ελληνικό κράτος ήταν 27 δις ευρώ.
Χωρίς να θεωρείται υπερβολή πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη στην ιστορία.
Κατασκεύασαν την λύση του PSI+ η οποία αποδεικνύεται ότι ήταν κέρδος για την Ελλάδα όχι 105 δις αλλά 27 δις ευρώ ή το 13% του ΑΕΠ.
Πρόσφατα τονίζαμε ότι..... η κυβέρνηση Παπαδήμου εγκλημάτησε κατά των ελληνικών τραπεζών.
Η προηγούμενη αδύναμη κυβέρνηση της Ελλάδος όχι μόνο δεν κατάφερε να διαπραγματευτεί μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για την Ελλάδα αλλά επέδειξε εγκληματική συμπεριφορά κατά των ελληνικών τραπεζών τις οποίες κατόπιν εορτής θέλει να διασώσει.
Η απαράδεκτη κωλυσιεργία στο σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης, έχει φέρει τις τράπεζες σε αδιέξοδο και με ημιπαράνομες λύσεις προσπαθούν να βρουν λύση άρον άρον.
Σχεδιάζουν να προκαταβάλλουν κεφάλαια στις τράπεζες πλην καν εγκριθούν από τις γενικές συνελεύσεις και όλα αυτά γιατί η Κυβέρνηση Παπαδήμου αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά αργοπορημένη.
Όσον αφορά το PSI+ αποτελεί το μεγάλο φιάσκο.  Είναι πρόκληση και προσβολή όλες οι Γερμανικές τράπεζες να έχουν εγγράψει ζημίες από το PSI+ στα 12,1 δις ευρώ και μόνο η Εθνική τράπεζα, να έχει εμφανίσει ζημίες 10,751 δις ευρώ.
Τι ακριβώς έχει συμβεί;
Το σχέδιο μεγάλης απομείωσης του χρέους είχε αποφασιστεί πάνω από 1,5 χρόνο.
Στο διάστημα αυτό είχαν την δυνατότητα οι Γερμανικές, οι Γαλλικές και άλλες τράπεζες να ξεφορτωθούν ελληνικά ομόλογα σε αντίθεση με τις ελληνικές που ούτε μπορούσαν να πωλήσουν ούτε μπορούσαν να αγοράσουν CDS με το πρόσημα της ηθικής τάξης.
Το PSI+ λοιπόν δεν ζημίωσε τις ευρωπαϊκές τράπεζες σε βαθμό που να μην μπορούν να απορροφήσουν τις ζημίες αλλά αποδεκάτισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μπορεί να υπάρχει μέριμνα να ανακεφαλαιοποιηθούν οι ελληνικές τράπεζες αλλά όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποσοβηθεί στην περίπτωση που δεν είχαν εξαιρεθεί η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες αλλά οι ελληνικές τράπεζες. Η συμμετοχή της ΕΚΤ στο PSI+ ήταν μηδενική όταν οι έλληνες ομολογιούχοι έχασαν την περιουσία τους και την ίδια ώρα τα hedge funds από τα νησιά Cayman πληρώθηκαν κανονικότατα τα 436 εκατ ευρώ.
Οι ελληνικές τράπεζες κακομεταχειρίστηκαν από το ελληνικό δημόσιο κατά τρόπο ιστορικά απαράδεκτο.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου και οι υπουργοί Οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έχουν τεράστιες ηθικές ευθύνες για την εγκληματική τους αμέλεια να προνοήσουν ώστε το τραπεζικό σύστημα να διασωθεί.
Οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν σε αδιέξοδο, κεφαλαιακά έχουν χρεοκοπήσει και τεράστια ευθύνη φέρει η Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν διαπραγματεύτηκε και δεν ενήργησε έγκαιρα. 



Banking News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.