Ο Γιώργος έχασε τα λεφτά, τα βρήκε ο Αντώνης!


Ρε, μπας και είχε δίκιο ο Παπανδρέου που είπε «λεφτά υπάρχουν»;  Μήπως δεν είπε το ίδιο κι ο Σαμαράς χτες στο Ζάππειο (Νο3);
Βέβαια το ίδιο είχε πει και το 2010 (στο Ζάππειο Νο1), αλλά τότε δεν βρισκόμασταν  15 μέρες πριν από τις εκλογές. Τι είχε πει τότε; Ότι μπορούσε να μηδενίσει το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011.Και παράλληλα να αποκαταστήσει τις περικοπές στις συντάξεις.
Χτες ο Σαμαράς είπε τα εξής ενδιαφέροντα:
Πρώτον, ότι θα μειώσει τους φόρους, ΕΦΟΣΟΝ χτυπηθεί η φοροδιαφυγή.
Δεύτερον, ότι θα δώσει 550 εκατομμύρια ευρώ στις (εδώ κάνει μια μικρή διόρθωση) πολύ χαμηλές συντάξεις, στα πολυτεκνικά επιδόματα και στους κτηνοτρόφους(στους ψαράδες γιατί όχι; θα με φάει η
απορία).

(Χρήσιμη υπενθύμιση: πριν από δυόμισι μήνες ο Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί που συγκυβερνούσαν έφαγαν μια ολόκληρη νύχτα, για να βρούν μόλις 300 εκατομμύρια, ώστε να μην περικοπούν οι επικουρικές συντάξεις. Και δεν τα βρήκαν. Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της ΝΔ βρήκαν 550 εκ. και έπεισαν τον Σαμαρά να το υποσχεθεί).

Τρίτον, ότι τα έντεκα δισεκατομμύρια που πρέπει να βρεθούν τον Ιούνιο για να μειωθεί(όπως έχει αποδεχθεί και ο ίδιος στη συμφωνία με την τρόικα) το έλλειμμα,  θα τα βρεί  «από την περικοπή της δημόσιας σπατάλης».

Μεταξύ αυτών που το άκουσαν αυτό ήταν και ο Κώστας Καραμανλής. Την ώρα που το έλεγε ο Σαμαράς, η τηλεοπτική κάμερα δεν έκανε ζούμ στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού για να δούμε την έκφρασή του. Θα είχε ενδιαφέρον. Γιατί; Μα διότι εκείνος πριν από επτά χρόνια, πάλι σε προεκλογική περίοδο, είχε υποσχεθεί ότι ότι ΘΑ εξοικονομούσε από τη μείωση του «σπάταλου κράτους» δέκα δισεκατομμύρια! Σήμερα ο Σαμαράς «εξοικονομεί» ενάμισι εκατομμυριάκι παραπάνω. Τι έκανε ο Καραμανλής στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνησε; Όχι μόνο δεν μείωσε την κρατική σπατάλη, αλλά εκτόξευσε  το έλλειμμα στο 15,5% και το αύξησε το χρέος κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτά μας χτες υποσχέθηκε ο δυνάμει αρχηγός του πρώτου κόμματος (μένει να το βγάλουν και οι κάλπες).

Εκτός αν οι κάλπες βγάλουν νικητές τους πάσης φύσεως αντιμνημονιακούς (της δεξιάς και της αριστεράς), αυτοί καταφέρουν να  συγκυβερνήσουν, να  διώξουν την τρόικα, να κόψουν δραχμούλες και να ευτυχήσουμε όλοι μαζί.

Τότε θα υπάρχουν άφθονα λεφτά. Και θα απαλλαγεί  ο Σαμαράς από το άγχος να  βρεί και  να μοιράσει  550 ψωροεκατομμύρια στους συνταξιούχους και στους πολύτεκνους. Θα έχει για όλους. Και θα τα φάμε όλοι μαζί!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.