Προς Διοικούντες την Λουτράκι ΑΕ. Οι αστοχίες και η αγνωσία έχει σταματήσει πια να είναι αστείο. Επιτέλους παραιτηθείτε.

Σ.Σ. Ας ελπίσουμε ότι η σφαλιάρα / γνωμοδότηση του ΥΠΕΣ για την θυγατρική, θα είναι το όχημα που θα σας κατεβάσει από τον πλανήτη της έπαρσης και της πλάνης που κατοικείτε 16 μήνες τώρα.
Πόση πια ταπείνωση μπορούμε να υποστούμε ως θεσμικοί εκφραστές και συμμέτοχοι σε αυτή την δημοτική αρχή, απόρροια της αγνωσίας, της ανικανότητας και των αστοχιών όλων αυτών των συμβούλων (φανερών και μη) και διοικούντων τη Λουτράκι ΑΕ;
Τι χρειάζεται επιτέλους για να παραδεχθείτε ότι δεν τα ξέρετε όλα (ή μάλλον δεν ξέρετε τίποτα), και ότι ενδεχομένως αυτοί που κάνουν προτάσεις ή που (εξ αρχής) κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, μπορεί να και να έχουν δίκιο;
Για πόσο η έπαρση των λίγων και ενδεχομένως οι ιδιοτελείς επιδιώξεις ακόμα λιγότερων, θα είναι ισχυρότερες του εύλογου, του πασιφανούς και της λογικής;  
Οι λόγοι; Να τους παραθέσω συνοπτικά: 
-- Εμμονή στην σύσταση -καραμπινάτα παράνομης- θυγατρικής, με την επακόλουθη κατραπακιά γνωμάτευση από το ΥΠΕΣ για το προφανές που μόνο οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ δεν έβλεπαν.
-- Εμμονή και απροκάλυπτα επικίνδυνη εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με την προηγούμενη διοίκηση του CHCL, με αποτέλεσμα το πάγωμα των συζητήσεων και τώρα την επαναφορά σε διαπραγματεύσεις με επαχθέστατους όρους για τους εργαζομένους. Αποκλειστικό "επίτευγμα" των διοικούντων της Λουτράκι ΑΕ.
-- Εμμονή στην διεκδίκηση της διαχείρισης και της συμμετοχής στο management τηςε Κοινοπραξία (ειδικά με την άρνηση της προηγούμενης διοίκησης να δώσει τα 550.000 ευρώ ετησίως που αιτήθηκε
ο πρόεδρος της Λουτράκι ΑΕ), με αποτέλεσμα τις απανωτές ήττες σε δικαστικό επίπεδο και την ταπείνωση του -μετά από λίγα έτη- κυρίαρχου μετόχου της εταιρείας.
-- Υδροθεραπευτήριο; Ανύπαρκτο επιχειρησιακό και εμπορικό σχέδιο. Συνεχείς αστοχίες. Λάθος αποφάσεις. Κανείς γνώστης της επιχειρησιακής πρακτικής και της αγοράς. Καμμία συνεργασία με φορείς και έχοντες σχέση με το άθλημα. Ανύπαρκτοι και ανίκανοι διοικούντες που άγονται και φέρονται από τα blogs και από τις φωνές στα δημοτικά συμβούλια, όντας άσχετοι να κατανοήσουν πως πρέπει να φτιάξουν έστω μια υποτυπώδη εμπορική και τιμολογιακή πολιτική μετά από 16 μήνες.
-- Συνεδριακό κέντρο; Στην ανυποληψία.
-- Λουτράκι ΑΕ; Στην ανυποληψία. Αν δεν υπήρχε η εμμονή του γράφοντος να φωνάζει στο ΔΣ και να γράφει για τις εναλλακτικές αντί της θυγατρικής, καθώς και η πρωτοβουλία και η πίεση μέσω βουλευτών και υπουργών για την συναίνεση στην πρόταση για εξαίρεση από το νόμο περί αναγκαστικής εκκαθάρισης. Αν δεν υπήρχε η πρωτοβουλία του Γ. Πετρίτση και του Π. Παύλου να προτείνουν σε βουλευτές της περιοχής να αιτηθούν το προφανές, δηλαδή την εξαίρεση. Αν δεν υπήρχαν οι βουλευτές και άλλοι παράγοντες να ανάλαβουν πρωτοβουλία....τώρα θα ήταν ορατό το κλείσιμο της Λουτράκι ΑΕ και η καταστροφικότατη απώλεια της άδειας του Καζίνο.
-- Τουρισμός και Ανάπτυξη (μια που η εταιρεία είναι τουριστική αναπτυξιακή ΑΕ); Χαχαχα. Και το είχαμε ανάγκη να γελάσουμε λίγο τέτοιες εποχές. 

Λοιπόν κύριοι έπαψε να είναι αστείο. Έπαψε να είναι ανέκδοτο και αναφορά αστειασμού. Έφτασε πια ναι είναι σημείο αναφοράς εν είδει benchmark για την ανικανότητα και την αποτυχία. Το τελευταίο παράδειγμα με την γνωμοδότηση περί της θυγατρικής πρέπει να έδωσε ένα μάθημα ανυπαρξίας, αγνωσίας και προσγείωσης στην πραγματικότητα από τον πλανήτης της πλάνης και της έπαρσης που κατοικούσατε.
Παραίτηση των νομικών, οικονομικών και άλλων συμβούλων ΤΩΡΑ ή αποπομπή του ως ανίκανους να φέρουν αποτέλεσμα.
Παραίτηση των διοικούντων την Λουτράκι ΑΕ ως ανήμπορων να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στρατηγικές.
Παραίτηση αυτών οι οποίοι αμοίβονται διοικητικά και δεν έχουν επιτελέσει έργο βάσει των επιδιώξεων της εταιρείας.
Άμεση κατάθεση προτάσεων στην γενική συνέλευση και διαμόρφωση στρατηγικής και σχεδίου δράσης προς υλοποίηση, ούτως ώστε σε ένα έτος να έχει αρχίσει να διαμορφώνει αποτέλεσμα.
Τέλος, δημιουργία ομάδος εμπειρογνωμόνων και θεσμικών εκπροσώπων με γνώση, τεχνογνωσία και εμπειρία σε θέματα διοίκησης ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, διοίκησης οργανισμών, τουρισμού, marketing management, και πάνω από όλα με αγάπη για να προσφέρουν στο τόπο τους, ούτως ώστε να πλαισιώσουν το ΔΣ. 

1 σχόλιο:

  1. s-spinos:
    Τελικά έτσι όπως πάει αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι αμφίβολο αν από την περιουσία του Δήμου, στο τέλος της θητείας της, θα υπάρχει κάτι που να μπορεί να λειτουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.