χαρακτηριστικά.
«Αυτό το οποίο προωθούμε -και έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την επιλογή διευθυντών, γενικών διευθυντών- είναι η αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ και το ΕΙΣΕΠ, που ανήκει στο ΑΣΕΠ, να γίνεται με ένα τρόπο, ο οποίος αξιολογεί τα στοιχεία που περιέχονται στο φάκελο του υπαλλήλου αφενός, αφετέρου δοκιμάζει τις ικανότητες των υποψηφίων σε μια γραπτή εξέταση, σε κάποια τεστ, και τρίτον σε συνάντηση, και στο πλαίσιο μιας συνέντευξης να μπορεί να αξιολογεί το ΑΣΕΠ τα προσόντα και τις δυνατότητες, τα εφόδια που έχει, δηλαδή, ο κάθε αξιολογούμενος. Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για κάποιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση ευθύνης, αλλά για κάθε έναν ο οποίος υπηρετεί στο Δημόσιο», είπε σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ο Δ. Ρέππας.
Όσον αφορά στη μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με τον υπουργό: «Είναι θέμα που το θέτουμε: ότι μόνο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης μετά το 2013, εφόσον διατυπωθεί και υιοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, μπορεί πράγματι να αρθεί η μονιμότητα, έτσι όπως προστατεύεται σήμερα για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο».
Σύμφωνα με τον υπουργό, στο ελληνικό Δημόσιο υπηρετούν σήμερα 640.000 άτομα τακτικό προσωπικό. Είναι άλλες 80.000 οι συμβασιούχοι, 720.000 στο σύνολο, και είναι άλλες περίπου 25.000 οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, δηλαδή τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία το κράτος έχει την πλειοψηφία των μετοχών. Είναι περίπου 740.000-750.000 υπάλληλοι στο σύνολο. Εξ αυτών, οι 190.000 είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165.000 είναι οι ένστολοι κάθε κατηγορίας, είτε στις Ένοπλες Δυνάμεις είτε στα Σώματα Ασφάλειας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Για το τι είπε ο Δημήτρης Ρέππας στην πρόσφατη συνάντησή του στην τρόικα για τις απολύσεις στο Δημόσιο, κλικ εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.