Σημαντική συνάντηση του Πέτρου Τατούλη με τον Mr Chen Baogen και τον Τ. Καραγιάννη. Τι συζητήθηκε


Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Δήμαρχο της πόλης Xi’Αn κ. Chen Baogen και  την κινεζική αντιπροσωπεία, όπως επίσης τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της Ελληνοκινεζικής Ένωσης οικονομικών εμπορικών και κοινωνικών υποθέσεων, καθηγητή Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία των αντιπεριφερειάρχών, στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011.
Ο κ. Τατούλης αξιολόγησε ως πολύ χρήσιμη την παρουσία της κινεζικής αντιπροσωπείας γιατί με τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης
και των αυτοδιοικητικών θεσμών. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά τρέφει μεγάλο σεβασμό για την προσπάθεια που συντελείται στην Κίνα, αλλά και στην  προσπάθεια που κάνει η ίδια η Κίνα σε διεθνές επίπεδο.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Κίνα και την Ελλάδα θεμελιωτές του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, αφενός την Ελλάδα με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ως φορέα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και αφετέρου την Κίνα με την εξαιρετική της κουλτούρα ως φορέα του σύγχρονου ανατολικού πολιτισμού.
Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και ταλανίζεται παράλληλα από εσωτερικά προβλήματα».  Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, αποτελεί θεμελιώδη παρέμβαση της πολιτείας και παρέχει τη δυνατότητα για αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, σχεδιάζοντας το μέλλον σε ευρύτερες χωρικές ενότητες, για μεγαλύτερη διάρκεια και στρατηγικές προσεγγίσεις. Οι αιρετές περιφέρειες, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, έχουν αποφασιστικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό, στις επενδύσεις, στην οικονομία, στην ευθύνη για την ποιότητα ζωής των πολιτών και στο λίκνο της νέας προσπάθειας της χώρας. 
Ο κ. Chen Baogen, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φιλία των πολιτών, τη στάση ζωής των Ελλήνων και την πεποίθηση ότι, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Ελληνικός λαός, τον οποίο χαρακτήρισε «έξυπνο λαό», θα βγει από το αδιέξοδο. Σκοπό της επίσκεψης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, τη γνώση για τις τεχνικές προβολής του τουρισμού, λόγω της μεγάλης Ελληνικής εμπειρίας, και την αναζήτηση επενδύσεων. Αφού έκανε μια παρουσίαση της περιοχής του ο κ. Chen Baogen, προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη από κοινού με τους Αντιπεριφερειάρχες.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προνομιακή περιοχή για τη δημιουργία οικονομικού χώρου προσέγγισης των δύο λαών και για το λόγο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιτευχθούν χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο κ. Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Πελοπόννησος δεν έχει μόνο τουριστικό ενδιαφέρον και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα να προσφέρει, αλλά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο χώρο της Μεσογείου, η οποία αποτελεί την κοιτίδα των εξελίξεων για τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολή, και στους τομείς της ενέργειας και των εμπορευματικών μεταφορών.
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στα τουριστικά και αγροτικά προϊόντα, τα οποία συνιστούν τη Μεσογειακή και Πελοποννησιακή διατροφή, είπε ότι αυτά εξασφαλίζουν μακροζωία και υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει ειδικά στελέχη τα οποία μπορούν να συνεργαστούν με όσους πραγματικά επιθυμούν να συνεργαστούν και να επενδύσουν στην Πελοπόννησο προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζει η Δημόσια Διοίκηση».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.