ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιά ήταν τα σχέδια για το "κούρεμα" και ποιά είναι τα σχέδια για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σ.Σ "Αν αυτό δεν είναι διατεταγμένη υπηρεσία -αφού κανείς δεν πιστεύει ότι είναι απλά τόσο ανίκανοι- τότε ποιά είναι;" 


Πείτε το όπως θέλετε. "Κούρεμα". "Μερική Χρεωκοπία". "Προμελετημένο Σχέδιο". "Μερική Στάση Πληρωμών". "Επιλεκτική Χρεωκοπία".......ή βάλτε εσείς την ονομασία προτίμησης σας.
Δεν το έκαναν τον Μάϊο 2010, όταν και -αποδεδειγμένα πια- θα ήταν η πιο συμφέρουσα λύση για την Ευρώπη και για την Ελλάδα. Βέβαια τα "σχέδια" τότε ήταν άλλα. Τα σχέδια δεν ήταν η εύρεση λύσης, αλλά ο "δούρειος ίππος" για την έλευση του ΔΝΤ στην Ευρώπη σε χώρα ιστορικό μέλος της Ε.Ε. Και επετεύχθη. Η επίπτωση για την Ε.Ε, αλλά και για τους φόρους, τις συντάξεις και τους μισθούς θα ήταν μικρότερη για όλους.
Δεν το έκαναν τον Ιούλιο του 2011, όταν μαζεύτηκαν όλοι και μας "έσωσαν". Δεν ήξεραν; Αδυνατώ να το πιστέψω ότι τόσοι αρχηγοί κρατών με τόσα πιστωτικά ιδρύματα από πίσω τους, δεν ήξεραν ότι το σχέδιο που επέλεγαν δεν ήταν βιώσιμο.
ΆΡΑ; Άρα τα "σχέδια" ήταν άλλα. Και τα σχέδια θα επαληθευτούν σήμερα. Ποιά είναι αυτά; Πρώτον. Κούρεμα κατά 50%-60% των ομολόγων, όχι όμως των "εξασφαλισμένων" δανειακών συμβάσεων της Τρόϊκα (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Φιλανδία κλπ), ούτε του ΔΝΤ. Δηλαδή ποιών; Των τραπεζών, των ιδιωτών -οι οποίοι ακόμα μετά την 21η Ιουλίου αγόραζαν στο 30% τηα ονομαστική αξίας, για να τα πουλήσουν "καθαρά" μετά το κούρεμα στο 40% με 50%, άρα με εγγυημένη απόδοση- και των ασφαλιστικών ταμείων. Άρα όλοι αλώβητοι εκτός από τους Έλληνες και τις τράπεζες, οι οποίες όμως έχουν πάρει ήδη 100 δις και θα έχουν και την εξασφάλιση μέσω του ISFS, άρα επανακεφαιοποίηση των τραπεζών με ευθύνη του κράτους!!!
Δεύτερον. Αφού δεν θα γίνει κανένα κούρεμα στα της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, και βέβαια η κυβέρνηση
"εξασφάλισε" την αρνητική ανάπτυξη, άρα απίθανο να πάει σύντομα σε πρωτογενές πλεόνασμα, πάμε για επιμελητεία της διαχείρισης χρέους και εισπράξεων (φόρων) από την Ε.Ε και την Τρόϊκα.  Άρα ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας αναίμακτα (θα είναι αναίμακτα όπως νομίζουν;) και διαχείριση των υπό ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων, αλλά και έλεγχο της ρευστότητας του κράτους με μονομερείς συνεχείς εκβιασμούς τύπου 7ης και άλλης δόσης.
Παρένθεση. Προς επίρωσην των ανωτέρω, θα καταγράψω μια δήλωση του καθ. Γιάνη Βαρουφάκη όταν ερωτήθη γιατί οι κυβερνούντες δεν καλούν τον ίδιο και άλλους που έχουν θέση και γνώση. Είπε λοιπόν σε απάντηση "οι κυβερνούντες σωστά δεν καλούν ανθρώπους σαν και εμένα. Όταν έχεις πάρει απόφαση για το τι θα κάνεις και δεν έχεις καμία θέληση να το διορθώσεις ή να κάνεις το καλύτερο, γιατί να με καλέσουν;".


Τι μέλλει γενέσθαι; Νομίζω ότι θα είναι κουραστικό να επαναλάβω τα ήδη γνωστά. Ας σταθούμε όμως σε μια εκ των επιπτώσεων, ήτοι τα ασφαλιστικά ταμεία, και στις προβλέψεις μου για αυτά.

Μετά το "κούρεμα" ή όπως θέλετε να το λέτε, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας και τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, ειδικά λόγω του κατακερματισμού σε πολλά διαφορετικά μικρά, μεσσαία και μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία απόρροια των κλάδων ασφάλισης. Μετά το "κούρεμα" οι σημερινές εγγυήσεις των ασφαλιστικών ταμείων, δεν θα καλύπτουν την όποια πιστοληπτική ικανότητα, αφού τα σημερινά ομόλογα των π.χ 5 δις θα πάνε στα 2.5, οπότε πολύ λιγότερα από τον τρέχοντα δανεισμό.
Επί του πρακτέου όμως....τι θα γίνει μετά από 5 έτη, και ποιά είναι τα πραγματικά σχέδια; Είναι ηλίου φαεινότερον ότι θα ακολουθηθούν οι γνωστές πρακτικές προερχόμενες από τη δύση, ήτοι Α) Ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα μεγάλο, Β) Μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα νοσήλεια, Γ) Αύξηση όλων των ορίων ηλικίας στα 67 και ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης στα 62, και Δ) Σύνταξη για ΟΛΟΥΣ στα 650-750 ευρώ και όποιος θέλει ας δίνει εισφορές σε ιδιωτικές ασφαλιστικές με σκοπό την συμπλήρωση του επιθυμητού ποσού σύνταξης.
Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο και θα τα βιώσουν στο έπακρο θα είναι οι εργαζόμενοι έως ηλικίας 40 ετών.

Μπορούμε να κάνουμε κάτι τελικά για να αποφευχθούν όλα αυτά; Δύσκολο πια. Αφήσαμε την κυβέρνηση ΓΑΠ και περάσει όλα τα στάδια που δεν θα έπρεπε, και να πάρει τα μέτρα που δεν θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την αδυναμία διαχείρισης του χρέους και του όποιου κυβερνητικού έργου, χωρίς τα δεκανίκια των δανεικών.
Όμως ουδέν κακό αμιγές καλού. Θέλουμε πραγματικά να το αντιμετωπίσουμε μια και καλή; Θέλουμε την ελευθερία στην πατρίδα μας; Θέλουμε το καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας σε ένα δυνατό και περήφανο κράτος;
Η επέτειος του ΟΧΙ είναι η ευκαιρία μας. Ας είναι η πτώχευση. Ας είναι η προσωρινή κατάρευση του κράτους. Ούτως ή άλλως τα αποτελέσματα της κατάρευσης θα τα βιώσουμε επί μακρόν.
Αφού πια το μάθημα του ακριβού κράτους και της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης με δανεικά έχει γίνει μάθημα στους Έλληνες, υπάρχει λύση για το αύριο. Ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι η Ευρώπη θα παίξει το Ευρώ κορώνα-γράμματα για να μας τιμωρήσει; Χλωμό το βλέπω.

Χίλιες φορές πτώχευση. Χίλιες φορές δραχμή. Χίλιες φορές να βιώσουμε σήμερα και για τα επόμενα 5 χρόνια, αυτά που θα βιώσουμε σιγά σιγά για τα επόμενα 30. Αν μη τι άλλο, θα είναι δικό μας το κράτος.

Αλλά δικό μας με τα πολιτικά κόμματα του σήμερα; Χμμμμ....αυτό δεν το είχα σκεφτεί.

Υ.Γ. Διαβάστε την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για να δείτε τι έλεγαν πριν από 1,5 χρόνο ως επίσημες θέσεις για τα κουρέματα και τα χτενίσματα.
Υ.Γ. Αν αυτό δεν είναι διατεταγμένη υπηρεσία -αφού αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι τόσο ανίκανοι- τότε ποιά είναι;


Γιώργος Μπάκος για το Loutraki One

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.