5 μεγάλοι μύθοι και η αλήθεια

Υπάρχουν κάποια πράγματα που οι περισσότεροι τα θεωρούν δεδομένα. Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για… παραπληροφόρηση.


Μύθος: Ο Αϊνστάιν δεν ήταν καλός μαθητής
Αλήθεια: Στην πραγματικότητα ήταν πολύ καλός μαθητής, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

Μύθος: Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν κοντός

Αλήθεια: Είχε ύψος περίπου 1,70 που ήταν το μέσο ύψος για την εποχή του στην Γαλλία.

Μύθος: Οι Βίκιγκς είχαν κράνη με κέρατα
Αλήθεια:Οι Βίκιγκς ενταφιαζόταν μαζί με τα κράνη του και τα κέρατα που χρησιμοποιούσαν σαν κούπες. Όταν ανακαλύφθηκαν οι πρώτοι τάφοι θεωρήθηκε λανθασμένα ότι είχαν κράνη με κέρατα.

Μύθος: Ο Τόμας Έντισον ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα
Αλήθεια: Ο Έντισον ανακάλυψε πολλά πράγματα αλλά ο ηλεκτρικός λαμπτήρας δεν είναι ένα από αυτά. Στην πραγματικότητα ανακάλυψε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα σχεδόν ταυτόχρονα με το Βρετανό Τζόζεφ Σουάν, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της εφεύρεσης.

Μύθος: Ο Δαρβίνος υποστήριξε ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο
Αλήθεια: Εκείνο που υποστήριξε ο Δαρβίνος ήταν ότι οι πίθηκοι, οι χιμπατζήδες και ο άνθρωπος είχαμε τον ίδιο πρόγονο πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.