Συνέδριο για τον Κορινθιακό κόλπο. «Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών»

H Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Πελοποννήσου, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.
Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα « Ενεργός Τεκτονική, Γεωλογία Σεισμών, Αρχαιολογία Σεισμών και Σεισμική Μηχανική ». Το διεθνές αυτό συνέδριο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα δύο γνωστών Παγκόσμιων Επιστημονικών
Ενώσεων, της INQUA (International Union for Quaternary Research - ή Διεθνής Ένωση του Τεταρτογενούς) και του προγράμματος IGCP 567 της UNESCO (με τίτλο Earthquake Archaeology ή Διεθνές Πρόγραμμα Γεωλογικής Συσχέτισης 567 με τίτλο Αρχαιολογία Σεισμών).
Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου συνεδρίου έγκειται στο ότι είναι πολυκλαδικό και φέρνει σε επαφή διάφορες ειδικότητες (Γεωλόγους, Σεισμολόγους, Μηχανικούς, Γεωδαίτες, Αρχαιολόγους) που ασχολούνται με το φαινόμενο του σεισμού και τις επιπτώσεις του στο γεωλογικό χθες και στο σήμερα καθώς και τα φαινόμενα που αυτό προκαλεί (Τσουνάμι, Κατολισθήσεις, ρευστοποιήσεις).
Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι αποτελεί την πλέον σεισμογενή χώρα της Ευρώπης κι έτσι τα αποτελέσματα έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τη χώρα, ενώ παράλληλα σημαντικός αριθμός παρουσιάσεων τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους ερευνητές αφορούν τον Ελλαδικό χώρο.
To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο στην περιοχή Καλαμάκι, στην Κόρινθο, θα έχει διάρκεια 5 ημερών και θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις από προσκεκλημένους ομιλητές, ομιλίες και πόστερ. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και εκδρομές υπαίθρου στα ενεργά ρήγματα της περιοχής και σε επιλεγμένες αρχαιολογικές θέσεις που έχουν υποστεί βλάβες από σεισμούς. Συμμετέχουν σύνεδροι από 27 χώρες.
Σκοπός της Ημερίδας που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Πελοποννήσου, είναι να αναδείξει στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα ότι η περιοχή αποτελεί ένα παγκόσμιας σημασίας φυσικό εργαστήριο για την μελέτη όχι μόνο των σεισμών αλλά και των ευρύτερων γεωλογικών διεργασιών. Αυτό κάνει την περιοχή μοναδική στην διεθνή επιστημονική κοινότητα των γεωεπιστημόνων και αποτελεί πόλο έλξης τόσο μεμονωμένων ερευνητών όσο και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, τα οποία τα τελευταία χρόνια οργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης                     Η Πρόεδρος
  Π.Ε. Κορινθίας                         Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου
 Δέδες Γεώργιος                         Τσιώλη Χαρίκλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.