Επί ΓΑΠ θα αναβιώσουν και τα κρυφά σχολειά

Σε σειρά ενεργειών προκειμένου να αντιμετωπίσει την καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών βιβλίων προχωρά το υπουργείο Παιδείας, διαμηνύοντας παράλληλα πως θα αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώθηκε, 10 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο προχωρά σε:

1. Ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο». Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, μπορούν να έχουν πρόσβαση και να αξιοποιούν το σχετικό υλικό, με κάθε πρόσφορο τρόπο για τους ίδιους και τους μαθητές τους.
2. Διανομή σε όλους τους μαθητές ενός DVD, στο οποίο θα εμπεριέχονται τα σχολικά εγχειρίδια. Έτσι οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα και στο σπίτι τους ηλεκτρονικά να μελετούν τα μαθήματα.
3. Ταυτόχρονα, οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές στη διάρκεια των λίγων ημερών της καθυστέρησης.
Τι πρόοδος!
Η χώρα της opengov, που, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, “όπου νάναι θα βρίσκεται ξανά στις 30 πλουσιότερες του κόσμου” σε λίγο θα μοιράσει ξανά στους μαθητές τις πλάκες που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες τους στο μεσοπόλεμο.
Τα δε νυχτερινά σχολεία προβλέπεται να λειτουργούν με σπαρματσέτα.
Κι αν ο μεγάλος ζεϊμπέκης συνεχίσει τα τσαλίμια με τους Τούρκους, που στην Θράκη κάνουν πάρτυ – με τελευταίο περιηγητή τον Μπαμπατζάν, θα αναβιώσουν τα “κρυφά σχολειά”.
Τριάντα χρόνια μετά από την πρώτη άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Και ούτε δυο από την τελευταία.


Προφήτης
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.