Δελτίο Τύπου της Παρέμβασης για την βραδυά πανσελήνου στο Ηραίον

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών με την ανακοίνωση της ενημερώνει τον Δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, τον οποίο κατηγορεί για καπηλεία του γεγονότος, για την ιστορία που έχουν οι εκδηλώσεις στο Ηραίον κατά την πανσέληνο του Αυγούστου.

"Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν παρακαταθήκη πολιτισμού στον τόπο μας από την Δημοτική
Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών και τον τ. πρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Μιχάλη Δρίτσα. Είναι η προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε το όραμα του Σωτήρη Πρωτόπαππα.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον σημερινό Δήμαρχο ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται  στον ιστορικό χώρο του Ηραίου στην αυγουστιάτικη πανσέληνο πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2008 με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας.

Στην πρώτη εκδήλωση, έγινε πρόταση από το Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου, να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής και το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο.
Η προσπάθεια επικεντρώθηκε στο να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στην συγκεκριμένη εκδήλωση, για να αναδειχθεί ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου και να καθιερωθεί μια τέτοια εκδήλωση όπως συμβαίνει στους περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Η εκδήλωση οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Π.Κ. του Δήμου μας, ωστόσο στα έντυπα και στις αφίσες υπήρξε κοινός χαιρετισμός των προέδρων του Π.Π.Κ. κ. Μ. Δρίτσα και του Λυσίππειου Π.Κ. κ. Παπαφωτίου.
Σήμερα οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Ηραίον θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς αλλά και οι πλέον ποιοτικές.

Η Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι για την επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων αξίζουν συγχαρητήρια στους:

-Πρόεδρο του Π.Π.Κ.. κ. Μιχάλη. Δρίτσα,
-Αντιπρόεδρο κ. Νικόλαο Λόη,
-Τα μέλη κ. Δημήτρη Γλυκοφρύδη, κυρία Φωτεινή Παππά, κυρία Δήμητρα Αποστόλου και κυρία Βάσω Καλαχάνη, που εργάστηκαν σκληρά και ακατάπαυστα επί σειρά ετών για την καθιέρωση και επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών.
Συμπαραστάτης των προσπαθειών του Δ.Σ., οραματιστής και ακούραστος εμψυχωτής ήταν ο κ. Σωτήρης Πρωτοπαππάς.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφερθεί ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας των εκδηλώσεων στο Ηραίον ανήκει στη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚH του Δήμου μας, που βρίσκεται πλέον σε ζηλευτό επίπεδο και μπορεί να πλαισιώνει καλλιτέχνες αναγνωρισμένους στο Πανελλήνιο.

Ειδική αναφορά θα έπρεπε να γίνει για το σώμα της Φιλαρμονικής, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά και μόνο από παιδιά του Δήμου μας, που αφιέρωσαν τον χρόνο τους από τις καλοκαιρινές διακοπές παρόλο που παραμένουν απλήρωτα.

Επίσης άξιος συγχαρητηρίων είναι ο νεαρός αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος που απέδειξε για άλλη μια φορά ότι μπορεί να εμπνέει, καθοδηγεί και διευθύνει εκδηλώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Δυστυχώς όλα αυτά αποσιωπήθηκαν από τον χαιρετισμό του σημερινού Δημάρχου που προσπάθησε να οικειοποιηθεί τον μόχθο και την προσπάθεια τόσων ανθρώπων, δείχνοντας για άλλη μια φορά έλλειψη ηθικής. Ως πότε θα «κλέβει» τις ιδέες, τα οράματα και την δουλειά των άλλων;"

1 σχόλιο:

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.