Πρωτοβουλία Γ. Μπάκου για την καθιέρωση εορτασμού για την Μάχη της Περαχώρας

Μετά την πρωτοβουλία του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας για την ανάδειξη της Περαχώρας ως ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου, ο Γιώργος Μπάκος αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για την καθιέρωση του εορτασμού της Μάχης της Περαχώρας.
Όπως είναι γνωστό τοις πάσι, η μεγάλη νίκη των Ελλήνων στην μάχη της Περαχώρας είχε ως αποτέλεσμα την ηθική και ψυχολογική κατάρρευση των Τούρκων και την άτακτη οπισθοχώρηση τους. Η έκβαση της μάχης της Περαχώρας ήταν αποδεδειγμένα η κατακλείδα του μεγάλου αγώνα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ήττα των
Τούρκων και στην απελευθέρωση της Πατρίδας.
Δυστυχώς στις ημέρες μας, όχι μόνο δεν εορτάζεται η Μάχη της Περαχώρας ως Εθνική Εορτή, αλλά δεν εορτάζεται ούτε καν ως Δημοτική Εορτή. Δεν υπάρχει καθιερωμένος εορτασμός, δεν υπάρχει μνημείο πεσόντων, δεν υπάρχει μουσείο για τη μάχη, δεν υπάρχει καν το βιβλίο του Λάμπη Αποστολίδη στη δημοτική βιβλιοθήκη.
Σημαντική πάντα και η πρωτοβουλία του Γιάννη Αικατερίνη ο οποίος έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια με το πλούσιο υλικό που ο ίδιος διαθέτει και με την ενέργεια και το πάθος που ο ίδιος επιδεικνύει για την καθιέρωση του εορτασμού.
Έτσι μετά από συνεννόηση του Γιώργου Μπάκου και του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου "Προμηθέας", Νίκου Λόη, φέτος θα γίνει ο πρώτος εορτασμός και η αναγγελία της καθιέρωσης των ετήσιων εορτασμών για την Μάχη της Περαχώρας.
Περισσότερα για τον εορτασμό θα ανακοινωθούν εντός των ημερών.

Δείτε το βίντεο από το perahora.gr με τις δηλώσεις του Νίκου Λόη για τον εορτασμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.