Η απάντηση του Π. Μπεγλίτη για την καταγγελία περί παράνομης δραστηριότητας μηχανήματος της Σχ. Μηχανικού στη Περαχώρα

Κόρινθος, 3 Αυγούστου 2011

Απάντηση ΥΕΘΑ και Βουλευτή Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη σχετικά με την από 02.08.11 ανάρτηση του ιστολόγιου www.sfedona.gr με θέμα:
“ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ”

Σε απάντηση ανάρτησης σας σχετικά με την χρήση μηχανημάτων της Σχολής Μηχανικού που διατέθηκαν για συντήρηση αγροτοδασικού οδικού δικτύου του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων, σας
γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ΄όψη μου:
Η Σχολή Μηχανικού με την Φ.660/22/63506/Σ.308/27 Απρ 2011/ΓΕΣ/ΔΕΠΙΧ/3δ έλαβε την εντολή για την δωρεάν διάθεση για εργασία ενός Προωθητή Γαιών και ενός Ισοπεδωτή (του 747 ΕΤΜΧ), για 40 εργάσιμες ημέρες, στον Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η εργασία έγινε σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου για την συντήρηση αγροτοδασικού οδικού δικτύου σε μήκος 12 χλμ.
Η Σχολή Μηχανικού, πριν την έναρξη των εργασιών, ήρθε σε επαφή με τον Δήμο, τον Δασάρχη και τον Διευθυντή Δασών του Νομού για συντονισμό. Στη συνέχεια προχώρησε σε αναγνωρίσεις παρουσία και εκπροσώπου της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε παρουσία υπαλλήλου του Δασαρχείου και στην συνέχεια υπό την υπόδειξη και την επίβλεψη δασοφύλακα και πάντα κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμο. Οι εργασίες ξεκίνησαν σε δασικούς δρόμους της περιοχής Λίμνης Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς την περιοχή Στέρνα και στην συνέχεια προς την Περαχώρα. Σε όλη την διάρκεια των εργασιών υπήρχε η συχνή παρουσία του δασοφύλακα.
Στις 21 Ιουλίου ενημερώθηκε η Διοίκηση της Σχολής από τον Διευθυντή της Έδρας Μηχανημάτων, ο οποίος είχε την ευθύνη επίβλεψης της προόδου των εργασιών, ότι εκπρόσωπος του κυνηγετικού συλλόγου ανέφερε ότι ο Προωθητής είχε εκτραπεί από το προς συντήρηση δρομολόγιο.
Άμεσα δόθηκε εντολή, στον παραπάνω ανώτερο Αξιωματικό, να μεταβεί στο Δημαρχείο και να διευκρινίσει το γεγονός με τους υπεύθυνους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Όπως διαπιστώθηκε στην περιοχή της Περαχώρας, πέραν του δασικού δικτύου, η υπόδειξη των δρομολογίων στο αγροτικό δίκτυο είχε ανατεθεί από τον Δήμαρχο σε εκπρόσωπο του Δήμου, καθώς απαιτούνταν να συντηρηθούν δρομολόγια πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.
Στις 22 Ιουλίου ο Διοικητής της Σχολής μετέβη στην περιοχή εργασίας του μηχανήματος στην Περαχώρα, διαπίστωσε ότι το μηχάνημα εργάζεται σε αγροτικό δρομολόγιο και έδωσε εκ νέου την εντολή για εργασία εντός των εγκεκριμένων δρομολογίων κατόπιν υποδείξεως και του δασοφύλακα.
Οι εργασίες των μηχανημάτων της σχολής, πραγματοποιούνται συνεχώς σε δρομολόγια που υποδεικνύονται από δασοφύλακα και εκπρόσωπο του Δήμου, οι οποίοι έχουν την ευθύνη.
Οι 40 εργάσιμες ημέρες ολοκληρώνονται την Πέμπτη 04 Αυγούστου 2011.
Πάνος Μπεγλίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.