Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε
γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης . Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι
επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν
απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου ..Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά .
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου ..Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά .
Γνωρίζετε τι
διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
To βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες ) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD ) .
Τρώγοντας
βούτυρο
Αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά .
Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν .
Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών. (Τα κάνει πιο νόστιμα ) .
Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες , η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
Αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά .
Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν .
Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών. (Τα κάνει πιο νόστιμα ) .
Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες , η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
Η μαργαρίνη
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids) .
Τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου .
Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη ), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη) .
Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές .
Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος .
Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων .
Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης .
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids) .
Τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανιαίας νόσου .
Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη ), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη) .
Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές .
Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος .
Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων .
Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης .
Το πολύ
ενδιαφέρoν μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.
Όλα τα φαγώσιμα
προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση ( προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε
την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα ..
Κάνετε ένα
πείραμα μόνοι σας
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, η στο γκαράζ . Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μιγά , ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει , ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.
Γιατί ; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία ..
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, η στο γκαράζ . Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μιγά , ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει , ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.
Γιατί ; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία ..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.