Αποδείξεις κατοίκησης της Κρήτης από το 130.000 π.Χ. Και αυτό θα κρύψουν οι γνωστοί;

ΔΕΙΤΕ στο τέλος το σχόλιο του γνωστού συντηρητή αρχαιοτήτων Δημ. Κριθαρά

Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από
το 130.000 π.Χ.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.  «Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».
Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν στο 7.000 π.Χ.

Σχόλιο: Τις χαζομάρες για μετανάστευση από την Αφρική δεν μπορέσαμε να τις αποφύγουμε πάλι. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, τί σχέση έχει ο Homo Erectus (προηγούμενο ανθρώπινο είδος)με τον Hοmo Sapiens (σημερινό ανθρώπινο είδος); Και γιατί κάποιοι αφήνουν γελοίες φήμες δεξιά και αριστερά ότι οι Κρητικοί είναι απόγονοι προηγούμενου εξελικτικού κρίκου;
Εκτός αν οι «επιστήμονες» εξ εσπερίας είναι έτοιμοι, δειλά, δειλά, να κάνουν την ανακοίνωση ότι ο άνθρωπος, έγινε άνθρωπος σε αυτή την χώρα, και ότι δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο ανθρωποειδές κυκλοφορούσε στον πλανήτη μέχρι τότε. Άντε γιατί το ξεφτιλίσαμε το θέμα πάλι.
Κριθαράς Δημήτριος
Συντηρητής Αρχαιοτήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.