Στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης στο Λουτράκι από τον Δήμο....το άλλο με το Τοτό το ξέρεις; (μέρος 1ο)


Θυμάμαι μικρός όταν πήγαινα επίσκεψη στο ξενοδοχείο των θείων μου τα καλοκαίρια. Τότε που το Λουτράκι ήταν –με βάση τα στοιχεία διανυκτερεύσεων του ΕΟΤ- ένας από τους 5 σημαντικότερους προορισμούς της Ελλάδας.
Τότε είχα γνωρίσει ένα συνοδό πελατών / tour guide από τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Γερμανίας, το Τ. Αντωνίου, ο οποίος μετά έγινε ο ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, με την ονομασία Plotin.
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ο λόγος που καθημερινά πήγαινα στο ξενοδοχείο για να συνομιλώ μαζί του, αφού ο ίδιος αγαπούσε πολύ αυτόν τον όμορφο τόπο, και είχε πάντα την διάθεση να βοηθήσει και να προωθήσει την περιοχή, ακόμα και όταν έγινε ο κορυφαίος παράγοντας του τόπου
στον τουρισμό.

Από τότε, έχουν περάσει πολλές δεκαετίες. Χάθηκαν ευκαιρίες. Τα πάλαι ποτέ γνωστά τουριστικά καταλύμματα, στην πλειοψηφία τους, μετά βίας μπορούν να περάσουν την βάση των ελάχιστων απαιτήσεων των τουριστικών πρακτόρων και των πελατών τους, και βέβαια δεν αποτελούν ούτε δέλεαρ για προβολή ούτε λόγο για προώθηση.
Για τους λόγους που κάποιος θα έπρεπε να επιλέξει ως προορισμό διακοπών το Λουτράκι, έχω αναφερθεί πολλάκις, και αν μη τι άλλο έχω κάνει αγώνα για να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός των δημοτικών αρχών και των φορέων.
  
Τι να πρωτοπεί όμως κάποιος και για τους λόγους που κάποιοι δεν θα επέλεγαν αυτό το μέρος, αλλά και για τους λόγους που αυτός ο τόπος έφτασε στο σημείο να είναι ανυπόληπτο σε επίπεδο φήμης και τουριστικού προορισμού;
Πόσες χαμένες ευκαιρίες πρέπει να χάσει ακόμα αυτός ο τόπος; Πεταμένα λεφτά για να κάνουν κάποιοι δωρεάν ταξιδάκια δίκην προωθητικών ενεργειών του Δήμου. Αξιοποίηση του Καζίνο μηδενική, αφού όλοι το είδαν ως μέσο βολέματος ημετέρων και ως αντίπαλο και κακό βεζύρη του τόπου, αντί να το δουν ως ευκαιρεία ανάπτυξης και ως αρωγό για το come back της περιοχής στον τουριστικό χάρτη.
Επίσης μηδενική αξιοποίηση των επενδύσεων όπως το πανάκριβο Υδροθεραπευτήριο, το επίσης πανάκριβο και άχρηστο λόγω κατασκευής Συνεδριακό, τις ιαματικές πηγές που ανήκουν στον ΕΟΤ, την παραλία που κάθε χρόνο αναπλάθεται, την λίμνη της Βουλιαγμένης, τα Γεράνεια, την Διώρυγα.....Μα ποιός άλλος τόπος τα έχει αυτά; Αν αυτό δεν είναι λόγος να στέλνεις τον άλλο σπίτι του για πάντα, τότε ποιός είναι;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.