Soussaki Logistics, Περιφερειακό Συμβούλιο και Π. Τατούλης.

Δυναμική διαμαρτυρία επιδιώκεται από δημότες των Αγ. Θεοδώρων και μέλη της Δημοτικής Αρχής στην συνεδρίαση του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου στην Τρίπολη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από κύκλους του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο ίδιος κατανοεί και συμμερίζεται την αγωνία και τις επιδιώξεις των κατοίκων της περιοχής για το θέμα της επέκτασης της εγκατάστασης της Soussaki Logistics, και μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο Π. Τατούλης προτίθεται να ζητήσει την συνδρομή επιστημονικής ομάδας (π.χ ΙΓΜΕ) για την καλύτερη πληροφόρηση επί του θέματος και για την εμπεριστατωμένη άποψη της Περιφέρειας και των κατοίκων και να είναι αρωγός σε κοινές προσπάθειες.
Από την άλλη πλευρά, είναι απορίας άξιον πως καταρχήν έφτασε το θέμα να ωριμάσει χωρίς τις ίδιες κινητοποιήσεις από πλευράς της Δημοτικής Αρχή, πριν δηλαδή την κοινή υπουργική απόφαση
του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και πριν την γνωμοδότηση και έγκριση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε που ήταν αρμόδιος για την εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν: "τώρα δηλαδή τι ζητείται από τον Περιφερειάρχη; Να ακυρώσει την απόφαση του συμβουλίου και την κοινή υπουργική απόφαση; Δεν θα κατηγορηθεί την ίδια στιγμή για Παράβαση Καθήκοντος;" και συνεχίζουν "ο περιφερειάρχης θα είναι αρωγός των προσπαθειών, αρκεί να υπάρχει νομιμότητα και να μην υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα όπως διαφαίνεται από ορισμένες ενέργειες"

Τέλος, σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος ρήξης των σχέσεων καθότι στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο συζητούνται τα πολύ σημαντικά θέματα για το ΕΣΠΑ (όπου βέβαια ο Δήμος μας είναι απών, αφού προτιμήσαμε να μην πάει ο Δήμαρχος στην συνάντηση και οι αντιδήμαρχοι που παρευρέθηκαν αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας), και για τον συνήγορο του δημότη και της επιχείρησης για την Περιφέρεια.
Τέλος, με βάση τις πληροφορίες, αύριο ούτως ή άλλως έχει κλειστεί συνάντηση από την Πέμπτη, μεταξύ του Π. Τατούλη, του Δημάρχου Κ. Λογοθέτη και ενός επιπλέον εκπροσώπου της δημοτικής αρχής ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για την συνάντηση, οπότε σίγουρα μπορούν να συζητηθούν με ηρεμία και χωρίς ένταση, το πως ο Περιφερειάρχης θα είναι αρωγός των επιδιώξεων του Δημάρχου και των Δημοτών της περιοχής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.