Από που πήραν το όνομα τους πολύ γνωστές εταιρείες;


ΙΚΕΑ
(απόσπασμα από ikea.com)
Η ιστορία της ΙΚΕΑ ξεκίνησε το 1931, όταν ο ιδρυτής Ingvar Kamprad άρχισε να πουλάει σπίρτα στους γείτονές του στην ηλικία των 5 χρονών. Αργότερα θα επεκταθεί πουλώντας σπόρους λουλουδιών, ευχετήριες κάρτες, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και τελικά έπιπλα. Το όνομα IKEA είναι αρκτικόλεξο του Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Αυτός ο

σιδηρόδρομος προέρχεται από το όνομα του ιδρυτή της, το όνομα "Elmtaryd" (το αγρόκτημα στο οποίο ανατράφηκε) και το "Agunnaryd", το κοντινότερο χωριό.
LACOSTE
(απόσπασμα lacoste.com)
Ο Rene Lacoste έγινε θρύλος του τένις, όταν αυτός και οι συμπαίκτες του, κέρδισαν το Davis Cup από τους Αμερικανούς, για πρώτη φορά, το 1921. Ο Lacoste απέκτησε το παρατσούκλι "The Alligator" (Αλιγάτορας) μετά από μια είδηση για ένα στοίχημα που είχε βάλει με τον αρχηγό της ομάδας του για μια βαλίτσα από δέρμα αλιγάτορα. Ο Lacoste άρχισε να φοράει έναν κεντημένο κροκόδειλο στο σακάκι που φορούσε στα γήπεδα του τένις. Αργότερα ίδρυσε μια εταιρία για την κατασκευή πουκάμισων, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Maybelline
(απόσπασμα maybelline.com/aboutus/our-history.aspx)
Το 1915, ο T.L. Williams ίδρυσε την Maybelline, μια οικογενειακή επιχείρηση. Η εταιρεία πήρε το όνομα της αδελφής του, Maybel, από την οποία πήρε αρχικά την ιδέα της παραγωγής και πώλησης ενός εύκολου στη χρήση προϊόντος για να σκουραίνουν οι βλεφαρίδες.

Hasbro
(απόσπασμα από hasbro.com)
Η Hasbro ιδρύθηκε το 1923 από δύο αδέλφια, τον Henry και τον Helal Hassenfeld, σε ένα μικρό γραφείο στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Αρχικά ονομάστηκε Hassenfeld Brothers, αρχικά πουλούσαν απομεινάρια κλωστοϋφαντουργίας, αλλά σύντομα άρχισαν να παράγουν κασετίνες και σχολικά είδη. Η Hassenfeld Brothers άλλαξε το όνομά της σε Hasbro Industries το 1968.

Tiffany & Co
(απόσπασμα tiffany.com)
Το 1837, ο Charles Lewis Tiffany και ο συμμαθητής του John Young ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη με το όνειρο να ανοίξουν ένα κατάστημα που θα πουλάνε μοναδικά στο είδος τους αντικείμενα για τους πλούσιους πολίτες της πόλης. Ενώ οι πωλήσεις της πρώτης ημέρας απέφεραν 4 δολάρια και 98 σεντς, το πάθος του Tiffany για το κομψό σχέδιο και τα είδη πολυτελείας έφεραν τελικά την επιτυχία και την αναγνώριση. Βοήθησε και το γεγονός ότι κατάφερε να αποκτήσει κάποια από τα διαμάντια του γαλλικού στέμματος για να τα πουλήσει το 1887.

Procter and Gamble
(απόσπασμα pg.com)
Ο William Procter και ο Gamble James θα μπορούσαν να μην είχαν συναντηθεί ποτέ αν δεν είχαν παντρευτεί 2 αδελφές, των οποίων ο πατέρας έπεισε τους γαμπρούς του να γίνουν συνεταίροι. Το 1837, ως αποτέλεσμα της πρότασης του Alexander Νόρις, μια νέα τολμηρή επιχείρηση γεννήθηκε, η Procter & Gamble. Άρχισαν να παράγουν και να πουλούν το δικό τους σαπούνι και τα δικά τους κεριά. Επισημοποίησαν την επιχειρηματική τους σχέση με τη δέσμευση 3,596.47 δολαρίων ο καθένας. Η επίσημη συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στις 31 Οκτωβρίου 1837.

Merrill Lynch
(απόσπασμα ml.com)
Ο Charles E. Merrill και ο Edmund C. Lynch συναντήθηκαν το 1907. Ο Merrill έψαχνε να τρόπο να εισέρθει στην κλωστοϋφαντουργία, αλλά κατέληξαν και οι να μοιράζονται ένα δωμάτιο. Η κλωστοϋφαντουργία δεν πρέπει να πήγε και τόσο καλά, επειδή ο Merrill άρχισε να εργάζεται ως μεσίτης. Το 1914 ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, την Charles E. Merrill & Co, αλλά έπεισε τον Lynch να μπει συνέταιρος μετά από μόνο μερικούς μήνες. Την επόμενη χρονιά η εταιρεία άλλαξε το όνομα της σε Merrill, Lynch & Co

Hilton
(απόσπασμα hiltonworldwide1.hilton.com)
Το 1919, ο Conrad Hilton αγόρασε το πρώτο ξενοδοχείο του, το Mobley στο Σίσκο του Τέξας. 6 χρόνια αργότερα έχτισε το Hilton στο Ντάλας. Με την αγορά δύο ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη, το Roosevelt και το Plaza, έγινε η πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ το 1946. Η Hilton Hotels Corp. είχε διαμορφωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.