285.000 ετησίως ο μισθός του Ομπάμα, 280.000 του Παπούλια. Αίσχος Πρόεδρε που κάνεις και μαθήματα Ελληνισμού

Τι κοινό μπορεί να έχει ο Κάρολος Παπούλιας με τον Μπαράκ Ομπάμα πέρα από το προφανές, ότι δηλαδή και οι δύο βρίσκονται σε προεδρικό θώκο;
Η απάντηση είναι ότι αμείβονται ετησίως με σχεδόν τον ίδιο μισθό. Για να γίνουμε πιο ακριβείς, ο κ. Παπούλιας παίρνει 280.000 ευρώ ετησίως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάτι λιγότερο από 285.000 ευρώ (400.000 δολάρια).
Ο πρόεδρος της "ψωροκώσταινας" της
χρεωκοπημένης Ελλάδας. Ο πρόεδρος που είχε την δυνατότητα να στείλει σπίτι του (και στο Γουδή μετά) τον ΓΑΠ όταν αυτός παραιτήθηκε (για να το πάρει πίσω μετά, όταν δεν συμφώνησε για την "συγκυβέρνηση"). Ο πρόεδρος που γυρνάει τον κόσμο και κάνει μαθήματα "Ελληνισμού" και "πατριωτισμού" δίνοντας συμβουλές και οδηγίες σε όλους, αλλά δεν παραιτείται από την θέση του "τίποτα" που πρεσβεύει για να γλυτώσουμε έξοδα πλέον των 1.500.000 ευρώ ετησίως (μισθός, έξοδα φύλαξης, μέγαρο, ταξίδια, φιλοξενίες, διάφορα έξοδα κλπ). Ούτε καν έχει το φιλότιμο να παραιτηθεί του μισθού του (ας κρατήσει 1.000 ευρώ για να ζεί).

Αλλά βέβαια ίσως να μην σου έχει περάσει από το μυαλό ότι είναι πρόκληση ο λαός να μην έχει να φάει, οι συνομήλικοι σου να βλέπουν τις συντάξεις των 600 ευρώ να φορολογούνται, οι νέοι να μην έχουν μέλλον, η κυβέρνηση ανενόχλητη να ξεπουλά τη πατρίδα που σε πληρώνει, και εσύ να αμοίβεσαι το ίδιο με τον Πλανητάρχη, ο οποίος στο κάτω κάτω, και πλανητάρχης είναι, και ασκεί εξουσία και έχει ευθύνες, και έχει έστω κάτι να διοικήσει εκτός από τον μάγειρα του.
Ακούει κανείς εκεί στο Μέγαρο κύριε πρόεδρε του τίποτα και των 280.000 ευρώ ετησίως.

2 σχόλια:

  1. Γιατί ποτέ δεν βάζετε υπογραφή στα άρθρα σας ?

    Πως να σας πάρει στα σοβαρά κανείς ?

    Που είναι τα επώνυμα άρθρα που με τόσο στόμφο διαμηνύετε στον τίτλο του blog σας ?

    Υπογραφή
    Ένας επώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου, όλα τα άρθρα στο L1 είναι 4 ειδών. Τα δελτία και ανακοινώσεις, οι αναμεταδόσεις άλλων άρθρων στα οποία αναφέρεται η πηγή ή αναγράφεται στα βίντεο, τα άρθρα του L1 τα οποία είναι ΟΛΑ δικά μου ως Γιώργος Μπάκος, και τα άρθρα άλλων επωνύμων (Γ. Βαρουφάκης, Σ. Θεοδωράκης, Σ. Χριστακόπουλος, Γ. Πανούσης κ.α).
    Άρα όλα τα άρθρα του L1 είναι επώνυμα δικά μου, αφού είναι γνωστό ότι στο Loutraki One είμαι ο μόνος διαχειριστής, εξ ου και οι υπογραφές geo ή epikairos (το πρώτο είναι από το email του L1 και το άλλο από το email του Olympia.gr).
    Ελπίζω να είναι κατανοητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.