“Αυτό που κάναμε είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο” - “Ομολογούσαν” τα πάντα στο τηλέφωνο – Έτσι έστηναν τα παιχνίδια

- Πως στήθηκε μεγάλο ντέρμπι
- Πως ειδοποιούσαν ο ένας τον άλλο σε ποιο παιχνίδι έπρεπε να στοιχηματίσουν
- Τα παράπονα των “ριγμένων”
- Οι διάλογοι που καίνε μεγαλοπαράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές

Οι διάλογοι που έρχονται στο φως δείχνουν ότι η δικογραφία των 93.000 σελίδων περιλαμβάνει όλο το παρασκήνιο.

Τα ονόματα σοκάρουν, ειδικά όταν βλέπει κανείς την ωμότητα με την οποία επενέβαιναν και αλλοίωναν τα αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος Αχιλέας Μπέος αμέσως μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό παίρνει τηλέφωνο ισχυρό άνδρα για να του πει... συγχαρητήρια, αλλά κυρίως να του ζητήσει να προστατέψει το “τρίο” καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από την αντίπαλη πλευρά.

Μπέος: Συγχαρητήρια
Παραγ:. Έτσι, τέτοιο γαμ... θέλανε τα μ... στο '92
Μπέος: Ακού να σου πως επειδή πήρα μήνυμα πρέπει να τους προστατέψεις καμιά βδομάδα 10 μέρες.
Παραγ.: Τι εννοείς, ποιους, απ' όλους;
Μπέος: Ακούς; Σου μιλάει ο φίλος σου, με πήραν τηλέφωνο

Λίγο μετά καθορίζεται και ο τρόπος που θα προστατευτούν οι άνθρωποι που έκαναν πράξη το στήσιμο του αγώνα, εδώ υπάρχει ομολογία ... σκανδάλου

Θ: Αυτό που έγινε σήμερα να έχεις υπόψη σου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ποδοσφαίρου. Τώρα πρέπει να τους προστατέψει και του δυο. Να στείλει δυο παιδιά στη Θεσσαλονίκη και άλλα δυο στην Κέρκυρα για τις επόμενες 10-15 μέρες να ξεχαστεί. Αμα δεν το κάνει να ξέρεις θα τους κοπανήσουν.

Δεν ήταν όμως μόνο οι διαιτητές, αλλού “έπιαναν” ολόκληρη τη μεσαία γραμμή μιας ομάδας για να στήσουν το παιχνίδι. Χαρακτηριστική η εντολή προέδρου ομάδας προς τον ενδιάμεσο που πήγαινε τα λεφτά.

Παραγ.: Θα δώσω το τηλέφωνο σε έναν κύριο να κλείσετε ραντεβού να του δώσεις αυτή την επιταγή τα έξι χιλιάρικα. Αλλά να του μιλήσεις για θάνατο του μεσαίου ρε συ Γιάννη και με τους πλαϊνούς να μιλήσεις.

Αλλού ο διαιτητής, αλλού οι παίκτες και αλλού όλοι μαζί, τα παιχνίδια στήνονταν και μετά έπρεπε να πάνε ταμείο παίζοντας συνήθως στο εξωτερικό κάποιο στοίχημα. Δείτε λοιπόν πως ειδοποιούσαν ο ένας τον άλλο να παίξουν συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά να μην το διαρρεύσουν και μειωθούν τα κέρδη, μην “καεί”.

Παράνομος πράκτορας: Ανδρέα μη μου το καις το παιχνίδι. Σου λέω είναι τελειωμένο, άμα θες παίξ' το εσύ μην το πεις στον Μ...

Στο χορό των εκατομμυρίων και οι προπονητές που ειδοποιούσαν με μηνύματα στα κινητά των “μπουκ” για το αποτέλεσμα του αγώνα για να παίξουν στο ημίχρονο. Αναπάντητη σήμαινε ήττα της ομάδα, αν δεν έκανε αναπάντητη ο προπονητής το ματς θα έληγε “Χ”.

Παράνομος πράκτορας: Αν με κάνει αναπάντητη στο ημίχρονο θα πυροβολήσω. Άμα δεν με κάνει το παιχνίδι είναι στα ίσα
Α: άμα σου κάνει αναπάντητη δηλαδή είναι ότι θα χάσουνε


Κάπως έτσι έφταναν στο σημείο οι πρόεδροι των ομάδων να παίρνουν και να κάνουν παράπονα για διαιτητές ακόμη και σε μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ.

Παράγοντας: Δε σου είπα ότι δε θέλω να μου τον ξαναβάλεις ούτε σε φιλικό
Μέλος ΔΣ ΕΠΟ:Όχι, δεν μου είπες, άμα μου το έλεγες...
Παράγοντας: Δε στο είπα μετά τον αγώνα με τον προημιτελικό που έδωσε το πέναλτι και έπαιξε 60-40 μέσα στο γήπεδό μου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.