Αθλητικός Τουρισμός & Αξιοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Γιατί δεν είναι προτεραιοτητα στον Δήμο και το Πνευματικό;

Ο Αθλητικός Τουρισμός είναι μια ειδική μορφή ποιοτικού τουρισμού η οποία μας δίδει την ευκαιρία να επενδύσουμε σε μία τεράστια δυναμική αγορά αλλά και ταυτόχρονα να επιτύχουμε μια προστιθέμενη αξία στο τουριστικό μας προϊόν μέσω της ανάπτυξης, της διαφοροποίησης και της αναβάθμισης του.
Παράλληλα, η περιοχή μας θεωρείται ως μια από τις πλέον ενδεδειγμένες στην επικράτεια καθότι διαθέτει άριστο κλίμα, πολλές και άρτιες αθλητικές και κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, συνδυασμό βουνού & θάλασσας, στρατηγική γεωγραφική θέση, υποδομές φιλοξενίας, το καλύτερο νερό, ένα εξαιρετικό υδροθεραπευτήριο και πολλές εκδρομές για τους επισκέπτες.
Ωραία, έκανα την εισαγωγή που κατά την εκτίμηση μου είναι "κλασσικά εικονογραφημένα". Εκδίδονται από παλιά και όλοι τα έχουν διαβάσει.
Και τότε γιατί αυτό το τόσο σπουδαίο κεφάλαιο για τον τόπο μας είναι στην ανυποληψία από την
δημοτική αρχή; Θέλετε παραδείγματα; Θα σας δώσω 2.

Διοικητικό συμβούλιο Πνευματικού Κέντρου.Μετά την συγχώνευση των νομικών προσώπων, το Πνευματικό διαχειρίζεται όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ήτοι 4 γήπεδα ποδοσφαίρου, 3 κλειστά γυμναστήρια, 1 κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων και άλλα. Ποιός έχει την εμπειρία διαχείρισης αθλητικών εγκαταστάσεων στο νέο ΔΣ; Ποιός έχει την εμπειρία διαχείρισης οργανώσεων στο νέο ΔΣ; Ποιός έχει έστω επαγγελματική εμπειρία από οργανωμένο αθλητισμό; ΚΑΝΕΙΣ. Μια δημοτική αρχή δείχνει τις διαθέσεις της από τις επιλογές της στα άτομα που συμμετέχουν στις αποφάσεις.
Αξιοποίηση Rally Acropolis. Ένα τεράστιο παγκόσμιο γεγονός το οποίο ήταν στον αυτόματο πιλότο. Για να είμαι δίκαιος, έγιναν πολλά από το δήμο. Όμως όλα ήταν απλά υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Δεν έγινε το "κάτι επιπλέον"¨που θα διαφήμιζε τον τόπο στα πέρατα του κόσμου. Θα μου πείτε τι θα μπορούσε να κάνει χωρίς κόστος; Πολλά. Πρόσκληση ειδικού τύπου για δημιουργία θέματος σύνδεσης αγώνα και τοποθεσίας. Πρόσκληση τηλεοπτικών καναλιών για δημιουργία ντοκυματέρ "στους δρόμους του Rally Acropolis" με ανάδειξη της περιοχής και του αγώνα. Διαμόρφωση περιπτέρου και μοίρασμα φυλλαδίων και νερού κατά την διάρκεια του αγώνα στο service park. Γιορτή στην πόλη του Λουτρακίου με δημιουργία πάρκου Ράλυ Ακρόπολις και δενδροφύτευση από τους οδηγούς. Δημιουργία ειδικού αναμνηστικού δώρου με προϊόντα της περιοχής (νερό, λάδι, ελιές, ρητίνη) με πρόσκληση χορηγού για την αποφυγή κόστους. Αγώνες playstation WRC σε διάφορα μαγαζιά της πόλης. Δελτία τύπου για συνδυασμό διακοπών και αγώνα σε όλα τα ΜΜΕ. Και άλλα πολλά. Χωρίς κόστος, με μεγάλο αποτέλεσμα.
Άποψη μου είναι ότι χρειάζεται επειγόντως η δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Αθλητισμού με συμμετοχή από όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν κατάρτιση και τεχνογνωσία στον αθλητισμό, στον αθλητικό τουρισμό και στο management. Στον δήμο και σε όλους τους συνδυασμούς υπάρχουν πλείστοι όσοι ικανοί για αυτό. Το συμβούλιο θα αναλάβει για λογαριασμό του Δήμου και του Πνευματικού να διαμορφώσει την στρατηγική του Αθλητικού Τουρισμού και της σωστής διαχείρισης των εγκαταστάσεων. Και μετά ας πάρει ο καθένας από τους εμπλεκομένους την προσωπική του πίστωση για την συμμετοχή, τις προτάσεις κλπ, και η δημοτική αρχή την δική της για την υλοποίηση.

Βέβαια όλα αυτά ισχύουν μόνο όταν πραγματικά θέλουμε να επιτύχουμε ή να αναπτύξουμε. Γιατί κάτι τέτοιο δεν το δείχνουν τα έως σήμερα έργα και ημέρες, ούτε για τον αθλητισμό, ούτε για τον αθλητικό τουρισμό, ούτε καν για τον τουρισμό τον οποίο αφήσαμε στις τύχες των επιχειρηματιών χωρίς ο δήμος να είναι αυτός που θα καθορίζει τον τουρισμό στον Δήμο. Να πω ότι είναι νωρίς ακόμα; Ίσως. Τις χαμένες ευκαιρίες ποιός θα τις αναπληρώσει; Οι απαραίτητες αλλαγές στα ΔΣ των νομικών προσώπων πότε θα γίνουν. Για την ανάθεση σε αυτούς που δεν ξέρουν και η απαξία έως σήμερα, ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες να πει ΝΑΙ έκανα Λάθος και θέλω να το διορθώσω; Αυτό απαιτεί η πολιτική πυγμή επιφανών ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.