Ιδιοτελής ο Καζάκης - Αμερικανοκινούμενος ο Μίκης! Φοβερές επιστολές και ανακοινώσεις που κόβουν την ανάσα

Φοβερά πράγματα διαβάζουμε σε μια επιστολή του Δημήτρη Καζάκη προς τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης απάντησε στη συνέχεια με ανακοίνωση - καταπέλτη.


Το ερχόμενο Σάββατο θα παραβρεθεί στην Κόρινθο για ομιλία ο οικονομολόγος – αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος είναι γνωστός από τα άρθρα του στην εφημερίδα «Ποντίκι».
Σήμερα κάνουμε γνωστή την επιστολή που απέστειλε ο Καζάκης στον Μίκη, στην οποία αναφέρει ότι η «Σπίθα» είναι αμερικανοκινούμενη, παρακρατική και φασιστική. Ο Μίκης εξέδωσε ανακοίνωση – καταπέλτη με
την οποία ουσιαστικά κατηγορεί τον Καζάκη ότι έδρασε ιδιοτελώς στους κόλπους της «Σπίθας» με διασπαστικές τάσεις και με απώτερο στόχο να γίνει ... γνωστός !
Όλως τυχαίως μετά από όλα αυτά, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις ... Θα αναμένουμε να ακούσουμε κάτι σχετικό το Σάββατο στην Κόρινθο ;
Διαβάστε την επιστολή και την ανακοίνωση και βγάλτε συμπέρασμα.

Επιστολή του Δ. Καζάκη :
Αγαπητέ Μίκη,
Όπως σας έχω εξηγήσει λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ως οργάνωση δεν είχε σχέση τόσο με πρόσωπα, όσο με έναν μηχανισμό παρακράτους, ο οποίος ήθελε να αλώσει την Σπίθα και να την μετατρέψει σε μια νέου τύπου φασιστική οργάνωση. Τα ηνία κρατά συγκεκριμένο «ίδρυμα» πέραν του Ατλαντικού. Το ίδιο που κατασκεύασε την otpor στην Γιουγκοσλαβία και συνέβαλε στις «πορτοκαλί επαναστάσεις» στην Ουκρανία, την Γεωργία και αλλού.
Όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θεωρώ πλέον ότι το παρακράτος υπερίσχυσε. Έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να προστατέψω το όνομα, την ιστορία και κυρίως την υστεροφημία σας. Δυστυχώς απέτυχα.
Όπως σας είχα εξηγήσει εξαρχής, προσωπικά έχω αφιερωθεί στην ιδέα του νέου ΕΑΜ. Την παλεύω, με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτω, πολύ καιρό πριν υπάρξει η Σπίθα. Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο με την ακλόνητη πεποίθηση ότι το νέο ΕΑΜ θα γεννηθεί. Όχι γιατί το θέλω εγώ, αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για το λαό και την Ελλάδα. Όταν δημιουργηθεί - μιας και είναι σίγουρο ότι κάτι τέτοιο θα γίνει - προσωπικά θα βρίσκομαι στις γραμμές του, απλός στρατιώτης όπως ήμουν πάντα. Το δυστύχημα είναι ότι θα έχει απέναντί του και τους μελανοχιτώνες του παρακράτους που έχει διαλέξει τη Σπίθα για να τους εκκολάψει.
Αποχωρώ από την Σπίθα και την συμβουλευτικής σας, μιας και ο δρόμος που έχετε επιλέξει δεν έχει καμμιά σχέση με τον δικό μου.
Ευχαριστώ,
Δημήτρης Καζάκης


Η πύρινη ανακοίνωση του Μίκη :
Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Πληροφορήθηκα με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση την ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών του Ηρακλείου στο κάλεσμα που σας απηύθυνα να πυκνώσετε τις γραμμές της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, της Σπίθας, που δημιουργήσαμε με σκοπό να συμβάλουμε, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, στην οργάνωση του αγώνα του λαού μας να σταματήσει τη λαίλαπα που έχει επιπέσει στη χώρα μας, να αποτρέψει την καταστροφή της πατρίδας μας που οργανώνει αυτή η κυβέρνηση και οι διεθνείς δανειστές με το Μνημόνιο και να βάλει τις βάσεις για την αναγέννηση της Ελλάδας . Είμαι σίγουρος ότι οι εκατοντάδες αυτοί συμπολίτες και συναγωνιστές θα γίνουν χιλιάδες αύριο, δεκάδες χιλιάδες μεθαύριο.
Δυστυχώς, τη χαρά μου για την ανταπόκρισή σας σκιάζει κάπως η λύπη μου για ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στο Ηράκλειο, από ανθρώπους που δηλώνουν οπαδοί της Σπίθας, που μπήκαν στις τάξεις μας, αλλά που συμπεριφέρονται με τρόπο αντιδημοκρατικό και μοιάζουν να εξυπηρετούν, με τις πράξεις τους, αλλότριους σκοπούς, εχθρικούς προς το Κίνημά μας. Βεβαίως , από μια άποψη, τέτοια γεγονότα είναι αναμενόμενα, είναι "παιδικές αρρώστιες" σύμφυτες με κάθε καινούρια κίνηση, θα έλεγα και χρήσιμες γιατί θα μας επιτρέψουν να ξεχωρίσουμε ποιοι ήρθαν κοντά μας για να μας βοηθήσουν και ποιοι ήρθαν για άλλους δικούς τους σκοπούς και φιλοδοξίες, ποιοι μπορούν και θέλουν να δουλέψουν συλλογικά και δημοκρατικά και ποιοι όχι.
Αν όμως οι αρρώστιες είναι παιδικές, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται, προτού απειλήσουν την υγεία και το μέλλον της Κίνησής μας.
Σας καλώ επομένως, όσους στρατευτήκατε ήδη στην Σπίθα ή σκοπεύετε να το κάνετε, να προστατεύσετε την Κίνησή μας από τη διαλυτική δράση αυτών των στοιχείων και να τους απομονώσετε. Να τους εμποδίσετε να δώσουν επιχειρήματα στους εχθρούς των ιδεών και της δράσης μας, που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σε όσα λέμε, αλλά θα προσπαθήσουν ευχαρίστως να αξιοποιήσουν κάθε μας πρόβλημα, για να πούνε "τους βλέπετε κι αυτούς, μια από τα ίδια είναι"
Η κοινή επιτροπή των Σπιθών Ηρακλείου σχεδίαζε για τη Δευτέρα 18 Απριλίου μια εκδήλωση υποδοχής νέων μελών με ταυτόχρονη ομιλία του κ. Δημήτρη Καζάκη. Μετά όμως την παραληρηματική επιστολή που μου έστειλε ο τελευταίος, με την οποία απηύθυνε βαρύτατες όσο και παντελώς συκοφαντικές και βεβαίως αναπόδεικτες κατηγορίες εναντίον της Κίνησής μας ως αμερικανοκίνητης, παρακρατικής και φασιστικής (!), η επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση υποδοχής για μεταγενέστερη ημερομηνία και με άλλον ομιλητή. Η απόφαση αυτή, που την βρίσκω πολύ λογική, πάρθηκε κατά πλειοψηφία.
Η απόφαση αυτή δεν άρεσε στον εκπρόσωπο της Α' Σπίθας Κέντρου Ηρακλείου κ. Αντώνη Διαμαντή. Ως εδώ δικαίωμά του. Δεν είναι όμως δικαίωμά του να οικειοποιηθεί την κοινή βάση δεδομένων των νέων υποψηφίων μελών και να τους καλέσει, εξ ονόματος μιας Επιτροπής που ο ίδιος αυθαίρετα δημιούργησε, σε εκδήλωση υποδοχής που οργανώνει, χωρίς να συνεργάζεται με τις άλλες δύο Σπίθες που λειτουργούν στο Ηράκλειο. Επιπλέον, επέμεινε να καλέσει τον κ. Καζάκη να μιλήσει, με ατομική, δική του δήθεν, πρόσκληση, στην ουσία ενεργώντας ως "κομματάρχης" του κ. Καζάκη και της κίνησής του.
Η Κίνηση της Σπίθας στο Ηράκλειο δεν ανήκει στον κ. Διαμαντή ή σε οποιονδήποτε άλλο. Ανήκει στο σύνολο των σημερινών και των αυριανών αγωνιστών της Σπίθας. Ούτε είναι δυνατόν να συμμετέχουν στην Κίνησή μας άνθρωποι, οι οποίοι, όταν μειοψηφούν σε μια ψηφοφορία, οργανώνουν αυθαίρετα δικές τους εκδηλώσεις, καταργώντας έτσι την έννοια της δημοκρατίας. Αν ανεχθούμε τέτοιο τρόπο λειτουργίας, θα διαλυθούμε σε μερικές εβδομάδες.
Ο κ. Καζάκης, από την άλλη πλευρά, διάλεξε την πορεία του. Τον αφήνω στη δική σας κρίση. Όποιος θέλει να τον ακολουθήσει στο δρόμο που επέλεξε, ελεύθερος είναι να το κάνει. ¨Όπως αποδεικνύεται, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να χρησιμοποιήσει το Κίνημά μας για δικούς του σκοπούς. Αν κάποιος πιστεύει ότι η Κίνηση, στη δημιουργία της οποίας πήρα την πρωτοβουλία να καλέσω, είναι αμερικανοκίνητη, παρακρατική ή φασιστική, τότε ασφαλώς θα πρέπει να φύγει από μας και να μας καταγγείλει. Δεν μπορεί όμως, όπως πράττει ο κ. Διαμαντής, τη μια μέρα να εμφανίζεται με το καπέλο του εκπρόσωπου της Σπίθας και την επόμενη να οργανώνει διαλέξεις ενός ατόμου που μας συκοφαντεί ως χαφιέδες και μελανοχίτωνες!
Καλώ τα μέλη των Σπιθών Ηρακλείου να απομονώσουν τα αντιδημοκρατικά και διαλυτικά στοιχεία που εισχώρησαν στις γραμμές μας. Καλώ τα μέλη της A' Σπίθας Κέντρου να ενταχθούν στη Σπίθα Μασταμπά και τη Β¨ Σπίθα Κέντρου, ώσπου να οριστικοποιηθεί το οργανωτικό σχήμα της Κίνησής μας στο Ηράκλειο. Όσο για τους φίλους μας, που εκδήλωσαν επιθυμία να ενταχθούν στις Σπίθες, θα κληθούν σε νέα εκδήλωση μετά το Πάσχα, από τους εκπροσώπους των δύο αυτών Σπιθών.
Είναι φυσικό τέτοια περιστατικά να προκαλούν λύπη. ¨Όπως όμως σας είπα είναι αναπόφευκτα στην πρώτη φάση του Κινήματός μας. Είναι και χρήσιμα, για να ξεχωρίσουμε όσους ήρθαν ανιδιοτελώς, από διάθεση να προσφέρουν, από όσους εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες, είναι χρήσιμα για να μάθουμε να αποφασίζουμε δημοκρατικά και να δουλεύουμε συλλογικά. Ας μην επιτρέψουμε στις απογοητεύσεις και στους δισταγμούς, που όλοι έχουμε, πολύ φυσιολογικά, ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, να μας βάλουν κάτω, ας μη δώσουμε την ικανοποίηση στους αντιπάλους μας να τα παρατήσουμε, να χάσουμε την πίστη μας με την πρώτη μικρή δυσκολία. Ο αγώνας για την Ελλάδα, σάς χρειάζεται.

moriasnews

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πάντα καλό να ακούγονται όλες οι απόψεις με σκοπό την δημιουργία σωστής άποψης. Θα προσπαθήσω να βρώ άρθρο προς ανάρτηση με σκοπό την καλύτερη παρουσίαση των απόψεων.
    Θα σε δω (;) το Σάββατο στην Κόρινθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια θα σε δω, (εγώ σε γνωρίζω).

    Μετά την ανάρτηση από το περιβάλλον του Μίκη, της επιστολής Καζάκη προς στον Μίκη, η οποία ήταν αποκλειστικά προσωπική, υπήρξε άμεση απάντηση του Καζάκη, με τίτλο "Να τελειώνουμε με την διατεταγμένη χυδαιολογία των παρατρεχάμενων του παρακράτους".
    Για όσους ενδιαφέρονται επειδή είναι μεγάλο κείμενο, ας επισκεφθούν http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/04/blog-post_27.html

    ο αχρέωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.