Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο για τα 2 χρόνια ζωής του
Το Μουσείο Ακρόπολης δεν θα μπορούσε να κλείσει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με καλύτερο τρόπο από τη συναυλία που έδωσε απόψε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του. Ακριβώς πάνω από τις ανασκαφές που γίνονται στα υπόγεια του Μουσείου και λίγα μέτρα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν απόλαυσαν μοναδικές μελωδίες από γνωστά έργα του Γιόχαν Στράους, του Αντόνιο Βιβάλντι, του Πιότρ Τσαϊκόφσκι, του Άστορ Πιατσόλα και του Λεό Ντελίμπ.Το εντυπωσιακότερο όλων, ωστόσο, ήταν το πλήθος του κόσμου, που κυριολεκτικά κατέκλυσε τον εξωτερικό αλλά και τον εσωτερικό χώρο του, καθώς το Μουσείο της Ακρόπολης θα παρέμενε ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα με μειωμένο εισιτήριο (3 ευρώ). Όλη η ατμόσφαιρα θύμιζε καλοκαίρι στην πόλη, από τα ρούχα των επισκεπτών, που απέπνεαν μια χαλαρή επισημότητα, μέχρι την καλή διάθεση που σίγουρα ένιωθαν όσοι βρήκαν την ευκαιρία να ξαπλώσουν στο γρασίδι και να απολαύσουν την καλοκαιρινή βραδιά.
Η μουσική συνεπήρε τους περισσότερους, κυρίως όσους κάθονταν στα σκαλοπάτια. Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να ακούσουν τις απαλές μελωδίες από την «Άνοιξη» του Αντόνιο Βιβάλντι και τα «Τριαντάφυλλα του Νότου» του Γιόχαν Στράους, που δυστυχώς συχνά χάνονταν μέσα στο βουητό από την κοσμοσυρροή. Γιατί η μέρα αυτή ήταν πραγματικά αφιερωμένη στο Μουσείο της Ακρόπολης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των φυλών περίμεναν υπομονετικά στην ουρά -που δεν έλεγε να μειωθεί- με έναν σκοπό: Να μπουν στο Μουσείο και να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα.
«Φέτος γιορτάζουμε τα δύο χρόνια λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενός μουσείου κορυφαίων προδιαγραφών, το οποίο αναδεικνύει το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και το προβάλλει σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τα γενέθλια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Ο υπουργός πρόσθεσε πως «σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης προσφέρει στον επισκέπτη μία διαφορετική εικόνα και αποδεικνύει τι μπορούμε να καταφέρουμε όταν βάζουμε υψηλούς στόχους. Τα δεύτερα γενέθλια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης μας γεμίζουν αισιοδοξία για μια Ελλάδα εξωστρεφή, δυναμική, αισιόδοξη, που πιστεύει στον εαυτό της και στον πλούτο του πολιτισμού της και των ανθρώπων της».
Διασημότητες και βραβεία
Την ημέρα των γενεθλίων του, το Μουσείο έζησε και μια έκπληξη, καθώς μεταξύ των επισκεπτών του ήταν και ένα από τα διασημότερα ζευγάρια στον κόσμο. Ο Μάικλ Ντάγκλας και η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, εντελώς απρόσμενα, κατέφθασαν το πρωί μαζί με τα δύο παιδιά τους και ξεναγήθηκαν στους αίθουσες αλλά και στην ανασκαφή που βρίσκεται κάτω από τον προαύλιο χώρο. Απλοί και διακριτικοί, με λιτή ενδυμασία που δεν τόνιζε στο ελάχιστο τις ιδιότητές τους, οι δύο σταρ θαύμασαν από κοντά τα εκθέματα, ενώ σταμάτησαν και στο πωλητήριο για τα απαραίτητα αναμνηστικά.
Το Μουσείο της Ακρόπολης έχουν επισκεφτεί από την αρχή της λειτουργίας του περίπου 3.300.000 επισκέπτες από 148 χώρες, ενώ το 2010 κατάφερε να κατακτήσει την 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις, όπως το Βραβείο της Βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Συντακτών, το Βραβείο Αριστείας Διεθνούς Ένωσης Σχεδιαστών Φωτισμού, καθώς και τρία βραβεία, το Βραβείο Miles van der Rohe της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Σύγχρονη Αρχιτεκτονική, το γαλλικό Grand Prix AFEX και το Τιμητικό Βραβείο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων ως ένα από τα καλύτερα κτίρια στον κόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.