Τελειώνουν όλα αύριο Μεγάλη Παρασκευή 3 Ιουνίου!Θα γίνουμε φτωχοί για να μην πτωχεύσουμε

- Από αύριο σκληρή λιτότητα με νέα μέτρα 6,4 δις ευρώ με αντάλλαγμα σωσίβιο διάσωσης
- Πακέτο φορολογικών αυξήσεων, περικοπή μισθών συντάξεων και φοροαπαλλαγών, ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις
- Τα μέτρα θα τα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στον Ζ.Κ. Γιούνγκερ για να πάρουμε το νέο δάνειο
- Σε 24 ώρες και το πόρισμα της τρόικας για την οικονομία μας
- Η υποθήκη Δημόσιας Περιουσίας και η ''βόμβα'' Τρισέ

Σε δημοσίευμα, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής, το πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, γράφει:''Έως την Παρασκευή, οπότε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου συναντάται με τον προεδρεύοντα του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ, μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας.Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στον κ.Γιούνγκερ, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ταχύτερες ιδιωτικοποιήσεις και νέα μέτρα μείωσης δημοσίων δαπανών και αύξησης εσόδων".

Για αυτό και ο Γιούνγκερ περιμένει, τάζει και ταυτόχρονα απειλεί :''Η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει νέο πακέτο βοηθείας μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκεί να δείξει έμπρακτα ότι μπορεί να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.Η προσωπική μου εκτίμηση και γνώση είναι ότι θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ωστόσο θα εγκριθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις''.
 
Πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, η τρόικα θα προχωρήσει αύριο στην ανακοίνωση των συμπερασμάτων της σχετικά με την πρόοδο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
 
Προσέξτε τώρα πως ξεδιπλώνεται το παιχνίδι στρατηγικής.Το πόρισμα θα εστιάζει κυρίως σε 2 θέματα, στη βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους και στην πρόοδο που έγινε στις αποκρατικοποιήσεις.
 
Τι θα σημάνουν όλα αυτά;Προσέξτε την προσεκτική διατύπωση του πρακτορείου Ρόιτερ για το πως θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία για το νέο πακέτο βοήθειας:''Οτιδήποτε που θα μπορούσε να ακολουθήσει αναφορικά με ενδεχόμενη περαιτέρω στήριξη, αφορά τις προσεχείς ημέρες, ΜΕΤΑ τον τέταρτο έλεγχο της προόδου της Ελλάδας στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος στήριξης.Τα ερωτήματα αυτά είναι περισσότερο πολιτικά και θα εξεταστούν στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών και των συμβούλων τους", τόνισε η ίδια πηγή από το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
 
Ταυτόχρονα σήμερα, μία σύμπτωση διόλου τυχαία, το ίδιο πρακτορείο δημοσιεύει σχέδιο υποθήκης της περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου για την έκδοση κρατικών ομολόγων.
 
Η ιδέα αυτή μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως ''καρότο'' για να πειστούν οι ιδιώτες, δηλαδή κυρίως οι τράπεζες να μετακυλίσουν τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν, όταν αυτά λήξουν.
 
Εντελώς τυχαία σήμερα επέλεξε ο διοικητής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ να ρίξει τη ''βόμβα'' του:''Η Ευρώπη θα πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον κεντρικό έλεγχο της οικονομικής πολιτικής των κρατών- μελών εάν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους''.
 
Ο κύριος Τρισέ, έχοντας την Ελλάδα στο πίσω μέρος του μυαλού του και το πως θα δεθεί ''χειροπόδαρα'', προτείνει ουσιαστικά τη σύσταση ενός υπουργείου Οικονομικών της Ε.Ε αλλά και τον πλήρη οικονομικό έλεγχο με την άσκηση βέτο από την Ε.Ε στις δαπάνες ή άλλες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την πολιτική κρατών-μελών.
 
Με το βλέμμα προς τον Παρθενώνα ο Ζαν Κλοντ Τρισέ τόνισε λέξη προς λέξη:''Σε πρώτη φάση, είναι δικαιολογημένο να δοθεί οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο ενός ισχυρού προγράμματος προσαρμογής.Αλλά αν μια χώρα συνεχίζει να μην φέρνει αποτελέσματα, νομίζω ότι όλοι θα συμφωνούσαν πως το δεύτερο στάδιο πρέπει να είναι διαφορετικό''.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.

Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.