Μπορείτε να ψήσετε και πίτες!
Ιδανικό κυριακάτικο φαγητό που αφήνει ικανοποιημένους όλους του καλεσμένους!Υλικά
1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γραµµ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγέν)
1/4 κ.γλ. κύμινο
αλάτι
Για το γιαουρτλού
300 γραµµ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γλ. αλάτι
Για τη σαλάτα με ψητές ντομάτες
6 μέτριες ώριμες ντοµάτες
1 κρεµµύδι κομμένο σε φέτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά µε το εξάρτημα ζυμώματος για 10΄, μέχρι ο κιμάς να ασπρίσει. Αν τον ζυμώσουμε στο χέρι, θέλει πολύ καλό ζύμωμα, έως ότου αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια µε γιαουρτλού και σαλάτα µε ψητές ντοµάτες.
Για το γιαουρτλού: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, την πάπρικα, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Για τη σαλάτα µε ψητές ντοµάτες: Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντοµάτες. Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμε µε αλάτι. Τις ψήνουμε στους 200οC για 35΄-40΄. Τις κόβουμε σε κομμάτια σε ένα μπολ, προσθέτουμε κρεµµύδι, μαϊντανό, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
μερίδες 12
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.