Υλικά: 1 κιλό κιμά χοιρινό περασμένο 2 φορές από την μηχανή
1 κιλό κρεμμύδια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά, 4 φρυγανιές
1 λεμόνι ( τον χυμό του ), Αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε
χοντρές ροδέλες, τα στρώνουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο.
Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη για 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και το δενδρολίβανο. Περιχύνουμε με το λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμί από το ταψί στην διάρκεια του ψησίματος.
1 κιλό κρεμμύδια
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά, 4 φρυγανιές
1 λεμόνι ( τον χυμό του ), Αλάτι πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε
χοντρές ροδέλες, τα στρώνουμε σε ταψί, βάζουμε από πάνω τα κλωνάρια από το δενδρολίβανο.
Μουσκεύουμε τις φρυγανιές στο γάλα και τις στύβουμε. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη για 10 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους απλώνουμε στο ταψί πάνω από τα κρεμμύδια και το δενδρολίβανο. Περιχύνουμε με το λεμόνι και μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Φροντίζουμε να περιχύνουμε τους κεφτέδες με το ζουμί από το ταψί στην διάρκεια του ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Loutraki One σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα Eλληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επειδή το Loutraki One πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που αναφέρονται σε προσωπικά δεδομένα τoυ αρθρογράφoυ ή που δεν περιέχουν το e-mail του αποστολέα. Tο email των αποστολέων σχολίων δεν εμφανίζεται δημόσια.